Ostale novosti

Najbolje sportašice i sportaši Zagreba u 2011. godini

Najbolje sportašice i sportaši Zagreba u 2011. godini

9. veljače 2012.

U ponedjeljak je u Lisinskom održana dodjela priznanja najboljim sportašima, klubovima i savezima Zagreba. Najbolji su, potpuno zasluženo Marina Sumić, Ivica Kostelić i trener Ante Kostelić. U skoro dva sata dugoj dodjeli priznanja na pozornicu se po priznanja popelo više od 50 osoba. Na žalost među njima nije bilo niti jednog veslača četverca na pariće koji je prošle godine bio treći na Svjetskom prvenstvu, njihovog  trenera, predstavnika klubova  (Mladosti i Trešnjevke), a i nitko ih nije spomenuo niti jednom riječju. U konkurenciji Najuspješniji mladi sportaš  nismo bili niti kandidirani, a imali smo kandidata  Borisa Gardijana koji je bio treći u Europi. Naslov najboljeg kluba u Hrvatskoj u olimpijskom sportu, medalja na SP, medalja na EP za juniore, višestruki nazivi prvaka Hrvatske u svim kategorijama nije dovoljno niti za Posebna priznanja Savezima i klubovima, a priznanje je dobilo 32 kluba i saveza među njima i Zagrebački savate savez, Zagrebački softbol savez, Plesni klub Spin… i Pikado klub Bisto Janje (!!!). Jedini od veslača na pozornici bio je Srećko Šuk, koji je kao tajnik u ime VSZ-a primio priznanje za uspjeh zagrebačkih veslača u četverca na pariće.

Kako smo kao sport, a posebno klub, tretirani u gradu, vidljivo je i u rebalansu proračuna kad su pojedini klubovi dobili 3, 6, i 7 milijuna kuna, a mi 100.000,00.

Bez obzira na sve mi ćemo, kao i u prvih 100 godina kluba, i dalje ustrajati  u bavljenju sportom i pomoći svim pravim sportašima, vrhunskim i rekreativcima. Malo je klubova koji omogućavaju da se preko 300 članova, od 10 do preko 70 godina, redovito bavi sportom.  Nadamo se da će se i u Gradu Zagrebu nešto promijeniti prije nego što klinci iz škole veslanja dođu u H kategoriju veterana. 

Upravni  odbor uz podršku predsjednika Skupštine.