Ostale novosti

Pripreme na snijegu 2012.

Mladostaši na skijaškom trčanju

14. siječnja 2012.

Mladostaši su ponovo u dolini Val Casies, na pola puta između Dobiaca i Olanga. Vrijeme je i ove godine prekrasno, uz malo novog snijega prvi dan. Autor teksta nije pravi novinar, ali zato u galeriji ima dosta fotografija koje mogu nadomjestiti literarnu šturost.
Domaćini po običaju izvrsno održavaju stazu, a ima i dosta snijega. U našoj grupi je tridesetak veslačica, veslača i nekoliko veteranskih obitelji. Mladostašima su se pridružili Marin Bogdan (Jadran Rijeka), Sven Bohnec (Korana), a poslijepodne s Kronplatza dolazi i Matej Srb (Iktus). Na sreću, Rade i Jelena nemaju posla kao liječnici, no Jelena je imala više grupa gladnih na večeri, a Rade je glavni fotograf (skoro 900 fotografija). Nakon povratka očekujemo i fotografije jedinih preostalih alpinaca Zorana i Davora Emeršića, te Pavla Mikulića.

Upočetku su novi upoznavali teren u grupama, uz puno padova početnika. Nakon par dana po stazi se kreću, a iskusniji jure, najčešće parovi slični po brzini. Ima i par vukova samotnjaka sa slušalicama u ušima. Uz skijaško trčanje tu su i druge zimske radosti; trčanje po i u snijegu, sanjkanje, nogomet i odbojka u dubokom snijegu, hokej. U utorak navečer seniori su do iza ponoći trčali na skijama po mjesečini. Sve manje je alpskih skijaša. Zanimljivo je da je u dolini na pripremama i njemačka ženska veslačka reprezentacija. Pitaju gdje je četverac skul.
A oni su s Bralićem u Ramsau. Nemamo detaljnijih vijesti osim da im skoro svaki dan pada snijeg.

Po povratku ćemo prirediti druženje uz pregled odabranih (od preko 1250 snimljenih) fotografija.

 

Vezana galerija

ŠKOLA VESLANJA

Novi termini treninga - kliknite VIŠE

Više


Kalendar natjecanja u 2019. godini

Kalendar HVS-a i FISA-e.