Ostale novosti

Pripreme na snijegu 2012.

Mladostaši na skijaškom trčanju

14. siječnja 2012.

Mladostaši su ponovo u dolini Val Casies, na pola puta između Dobiaca i Olanga. Vrijeme je i ove godine prekrasno, uz malo novog snijega prvi dan. Autor teksta nije pravi novinar, ali zato u galeriji ima dosta fotografija koje mogu nadomjestiti literarnu šturost.
Domaćini po običaju izvrsno održavaju stazu, a ima i dosta snijega. U našoj grupi je tridesetak veslačica, veslača i nekoliko veteranskih obitelji. Mladostašima su se pridružili Marin Bogdan (Jadran Rijeka), Sven Bohnec (Korana), a poslijepodne s Kronplatza dolazi i Matej Srb (Iktus). Na sreću, Rade i Jelena nemaju posla kao liječnici, no Jelena je imala više grupa gladnih na večeri, a Rade je glavni fotograf (skoro 900 fotografija). Nakon povratka očekujemo i fotografije jedinih preostalih alpinaca Zorana i Davora Emeršića, te Pavla Mikulića.

Upočetku su novi upoznavali teren u grupama, uz puno padova početnika. Nakon par dana po stazi se kreću, a iskusniji jure, najčešće parovi slični po brzini. Ima i par vukova samotnjaka sa slušalicama u ušima. Uz skijaško trčanje tu su i druge zimske radosti; trčanje po i u snijegu, sanjkanje, nogomet i odbojka u dubokom snijegu, hokej. U utorak navečer seniori su do iza ponoći trčali na skijama po mjesečini. Sve manje je alpskih skijaša. Zanimljivo je da je u dolini na pripremama i njemačka ženska veslačka reprezentacija. Pitaju gdje je četverac skul.
A oni su s Bralićem u Ramsau. Nemamo detaljnijih vijesti osim da im skoro svaki dan pada snijeg.

Po povratku ćemo prirediti druženje uz pregled odabranih (od preko 1250 snimljenih) fotografija.

 

Vezana galerija