Povijest

Klupski tajnik je važna osoba u klubu. Povezuje sva događanja, sve funkcije u klubu. Priprema materijale za sjednice, sprovodi zaključke, obavještava članove, prikuplja članarinu, brine se za održavanje kluba, instalacija, košnju trave na klupskim terenima, plaća račune, isplaćuje honorare, brine se za održavanje kućnog reda, organizira radne akcije. Nekada su tajnici skupljali i dijelili klupske dresove, kuhali čaj, nadgledali peć za grijanje vode za kupanje, provjetravali prostorije, na odlasku iz kluba provjeravali da nisu koja vesla zaboravljena na flosu. Za obaviti sve te poslove uz marljivost i energiju nužna je i velika ljubav, strpljivost i razumijevanje u radu s mladim sportašima. Iako su ih mladi veslači često doživljavali kao redare, diktatore, najčešće s karakterističnim sitnim ljudskim manama, neki su tajnici usprkos tomu postale klupske ikone, najpopularnije osobe u klubu. Slijede sjećanja na neke od njih, više anegdotska nego faktografska.

Više

Miroslav Mažgon je dugi niz godina godina bio tajnik AVK Mladosti. Uvijek besprijekorno odjeven, stroga pogleda, radio je u tajništvu svoj uredski posao, a onda bi se bešumnim hodom iznenada  pojavio na najneočekivanijem mjestu u klubu i provjeravao je li sve u redu. Ne samo da nije dozvoljavao da netko pravi nered, nego nije trpio niti da se netko besposleno smuca po klubu. Smjesta je takove zapošljavao, najčešće skupljanjem otpadaka oko kluba, odvozom grana i lišća. 

Više

Između dva legendarna tajnika, pape Mažgona i Brke, godinu - dvije, tajnik je bio Rajko Stojanović.

Više

Brko je bio vrlo popularna osoba. Povremeno je bio veseo, duhovit, neposredan u ophođenju, povremeno mrzovoljan, zajedljiv, strogo formalan. Često je istovremeno ispoljavao nespojive osobine, bio je radin, živopisno razdražljiv, galamdžija, diktator, spreman pomoći, osvetoljubiv, zaboravljiv, nevjerojatnog pamćenja, dobrohotan, zloban, slabovidan, svevideći, obilježen uspomenom na strica Ferdinanda Budickog, ponosan, poslušan, autoritaran i skroman. Vjerojatno je opće simpatije izazivao upravo svojim neskrivenim i neskrivanim ljudskim slabostima s jedne strane i beskrajnom riznicom arhaičnih dosjetki i uzbudljivih opisa društvenih pojave u klubu, veslanju, od Austro-Ugarske do  SFRJ.

Više
 

Kalendar natjecanja u 2022. godini

Kalendar HVS-a i FISA-e.


Uplaćeno je 203.000 kn!

Zajedno s projektima i radovima iznos je 233,250,00 kn!

Više