Ostale novosti

Nagrada HOO

Veliki dan hrvatskog sporta

28. prosinca 2012.

Olimpijski četverac na pariće dobio je nagradu HOO-a za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu, a Nikola Bralić je ušao u uži izbor među pet najboljih trenera. Među pet nominiranih bili su i braća Sinković u dvojcu na pariće. Na svečanosti nije bilo nogometaša, niti je bilo skandala te su novine donijele samo šture obavijesti - Jutarnji list, Večernji list.Svečanost je održana u Kristalnoj dvorani zagrebačkom hotelu Westin u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i brojnih uzvanika.

U izboru Hrvatskog olimpijskog odbora najbolji sportaši Hrvatske za 2012. su olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i osvajač zlatne olimpijske medalje u trapu Giovanni Cernogoraz 

Najbolja ekipa je hrvatska ženska streljačka reprezentacija u samostrelu field koja je na svjetskom prvenstvu u Bratini osvojila zlatnu medalju, a osvajači zlatne medalje na OI u Londonu vaterpolisti proglašeni su najboljom momčadi.

Već smo spomenuli da su osvajači olimpijskog srebra u četvercu na pariće dobili  nagradu za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu.

Najuspješniji treneri u protekloj godini bili su Ivan Ivančić, trener zlatne Sandre Perković, Stjepan Vučković, trener olimpijskog pobjednika Giovannija Cernogoraza, te Ratko Rudić trener zlatnih vaterpolista.

Nagradu HOO-a 'Matija Ljubek' za 2012. dobili su bivši vaterpolist Ivo Trumbić, bivši izbornik boćarske reprezentacije Aleksandar Anzur, košarkaški djelatnik Marijana Pasarić, Hrvatski atletski savez, te Hrvatski šahovski savez.

 

 

Vezana galerija