Ostale novosti

Prvenstvo Europe

Prvenstvo Europe u veslanju

15. rujna 2012.

15. 9. 2012.

 

Damir Martin iz Trešnjevke u furioznom finišu osvojio je srebrnu medalju iza Griskonisa iz Litve. Djevojke Maja Anić i Sonja Kešerac osvojile su brončanu medalju u dvojcu bez kormilarke, a četverac bez kormilara zauzeo je drugo mjesto u B finalu.
Rezultate možete vidjeti na www.worldrowing.com.

Braća Sinković u dvojcu na pariće Mladosti odličnom pobjedom u super interesantnoj utrci izborili A finale.

Na startu su ih čekale posade Rusije, Poljske, Norveške, Ukraiine i Belgije. Svi su bili opasni, ali samo1000 metara, kada se vidjelo da su najopasniji naši mladi, ali već iskusni i spremni Valent i Martin Sinković. U drugoj polufinalnoj utrci očekivano su pobijedili domaćini, nositelji srebra iz Londona Sartori i Battisti.

U utrci samca Damir Martin iz Trešnjevke je pokazao da i on sutra može u utrku za medalje. Ulogu favorita je opravdao litvanac Griskonis. U u neizvjesnoj borbi njima se priključio Mađar. Nakon srebra na OI, sada nam se smiješe medalje u obje manje discipline.

Djevojke Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara su u petak pobjedom izborile nedjeljno A finale. Jučerašnjim pobjednicama iz Rumunjske danas su svoje kandidature za medalje najboljim veslanjem istakle i veslačice iz Velike Britanije i Ukrajine. Nadamo se da će barem jedne od njih biti iza naših djevojaka.

Subota nije bila sretna za četverac Gusara, koji kroz popravnu utrku nije uspio do A finala

 

 13. 9. 2012.

Kraj je sezone, veslačice i veslači su umorni od kombiniranja i dugih devet mjeseci priprema i utrka. Nakon Olimpijskih igara veslači četverca izjavili su da su pomalo umorni od treninga u toj posadi, te da se žele odmoriti za nastupe u sljedećoj sezoni. David Šain je otišao na more, a u četverac je na dva dana ušao Mario Vekić, no brzine na treninzima nisu bile zadovoljavajuće. Dogovorili su se da na EP ideu braća u 2x i maro u samcu, a Damir će se pripremati za državno. Onda je Mario odustao, a pred sam polazak na put prijavljen je Damir u samcu.  Ženski dvojac i četverac bez bili su davno određeni, a četverac na parićeKorana/Mladost/Nova nije zadovoljio brzinom.  Tako su na EP otišle 4 posade. Snage ekipa i drugih nacija su stoga nepoznanica. Mnogi koji su cijele godine bili u vrhu možda će morati priznati poraz od ekipa koje žele na ovom EP pokazati svoju vrijednost za slijedeću sezonu. Stoga će na ovoj regati biti puno više iznenađenja nego na OI u Londonu.

 

Vezana galerija