Ostale novosti

Svjetsko prvenstvo za juniore i neolimpijske discipline seniora

Svjetsko prvenstvo za juniore i neolimpijske discipline seniora

18. kolovoza 2012.
Svoj nastup Hrvatska reprezentacija na SP zavrašva s 5 ekipa (od 7) u B finalu:
  • 4+ - odlična treća utrka na SP, U finišu do vrlo dobrog 8. mjesta,
  • 4x - ukupno 9. mjesto od 27 ekipa za ovu mladu posadu je uspjeh,
  • 4- - ukupno 11 mjesto, nakon 5. mjesta u polufinalu i 5. u fotofinišu B finala,
  • 2x - dvojac na pariće ukupno 14. mjesto,
  • 2xJŽ – prve u B finalu, ukupno 7. mjesto,
  • 2-JM – drugi u B finalu, ukupno 8. mjesto.

 

18. 8. 2012.

Od Hrvatskih posada na SP u subotu 18.8. nastupaju u polufinalu :

  • djevojke Ivana Krkljuš i Žana Krakić u dvojcu na pariće njihova odlučujuća utrka, 
  • Lovro Anzulović i Gabriel Tomić u dvojcu bez kormilara.

U B finalu će nastupiti

  • 4x, nakon 5. mjesta u polufinalu i 1. u QF, očekujem 7. – 9. mjesto,
  • 4-  nakon 5. mjesta  danas u polufinalu, očekujem 8. – 10. mjesto,
  • 4+ je veslao jučer, očekujem 9. – 10. mjesto.

U utrci C finala nastupiti će  dvojac na pariće: Tin Trucek umjesto Karla Samboleca sa Matijom Heregom. Samac otkazan, jer vesla u 2x.

U nedjelju, 19.8. u B finalu na SP nakon pobjeda u repesažima, te 5. i 4 mjesta u polufinalu :
  • Djevojke Ivana Krkljuš i Žana Krakić u dvojcu na pariće pete. S Poljakinjama za 7. mjesto
  • Lovro Anzulović i Gabriel Tomić u dvojcu bez kormilara utrkom kao danas mogu do 7. mjesta.
Čestitam svim članovima Hrvatskoga tima a na požrtvovnim i hrabrim borbama.
 
Čestitam Talijanima na 2 zlata, uz po jedno srebro i broncu od 9 podijeljenenih kompleta medalja. Čestitam i Poljacima na 2 zlatne medalje u oba četverca na pariće za seniorke i seniore u neolimpijskim lakim disciplinama. U lakom osmercu su Poljaci četvrti. Prije 8 godina sam bio s Poljacinjima, tada su rezultatski bili puno slabiji od nas, ali me se dojmio njihova disciplina i ozbiljan pristup veslanju uz potpunu logistiku. Savjesno i sistematski su od tada izgradili respektabilnu reprezentaciju u svim kategorijama. Nas čeka ozbiljan posao u slijedećim godinama, ako želimo imati uspješnu veslačku reprezentaciju. Njemačka za sada ima 1 zlato, u lakom osmercu, te po jedno srebro i broncu.Novi Zeland je osvojio zlato i dvije bronce.Rumunjska zlato i srebro, Kina zlato i broncu. Bjelorusi zlato u prvoj finalnoj utrci dana, dvojcu s kormilarom.
Medalje su osvojili i USA, Francuska, Danska, Grčka i Kanada. Za sada su rezultatski podbacili Australija i Velika Britanija.  
 
Na Juniorskom SP u veslanju se danas i sutra veslaju utrke za podjelu medalja, nažalost bez Hrvatskih ekipa. Ponovno je vidljiv napredak kod mnogih nacija. Veslačke velesile Njemačka, Australija, Novi Zeland i Velika Britanija
dominiraju. U pojedinim disciplinama njima uz bok su ekipe iz petnaest nacija. Nažalost našim ekipama nedostaje samo nekoliko, ali velikih sekundi za ulazak među 6 najbržih na Svijetu. Gdje ih pronaći znaju velike nacije, pa bi trebali
u špijanažu, ako ne vjerujemo našim stručnjacima.
DS

 

17. 8. 2012.

Došlo je do zamjene u utrci našega 2x. Karlo Sambolec je odveslao jutarnju utrku u 2x:

Umjesto Karla  popodne je veslao Tin Trucek, koji je stoga odustao od samca, jer je razlika između startova 21 minutu. Ukupno su 3 samca od 12 odustala od C/D polufinala.

Pobjedama u prve 2 popravne utrke dana djevojke u dvojcu na pariće i dvojac bez su u polufinalu. Sutra će ih čekati puno teže utrke, jer su najbolji već jučer osigurali nastup među 12 najboljih. Pa će biti i dodatno odmoreni.

4 –  nakon pokazanoga na utrkama nadam se njihovom plasmanu oko 9.mjesta. Opravdao je odlazak na SP.  

4x – nakon srebra sa OI naša trofejna disciplina. Mladi veslači u 4x danas nisu uspjeli uveslati u A finale. Kondiciono i tehnički su na prethodnim utrkama pokazali kako oni mogu puno. Subota očekujem plasman oko 8. mjesta

Tehnologija i uniformnost čamaca i vesala je približila donedavno nerazvijene veslačke države nekada razvijenim veslačkim nacijama. Stoga sada ekipa sa zaostatkom od samo 10 sekundi iza medalje ne može često niti do C finala. Metodologija treninga, način prehrane, oporavka i drugo nisu više tajne veslačkih velesila. Zanimljivost regate je nastup dubla Iraka u našoj utrci u drvenome čamcu.