Ostale novosti

Jumbo 2012

Jumbo 2012.

5. lipnja 2012.

Valjda zato što je ovo i veteranska regata, svi su zaboravili na djecu, tako su na fotografijama samo veteranke i veterani i to četverci i osmerci. Dio tih fotografija je u galeriji.

Seniori se, osim Helene, ovaj vikend nisu iskazali. Zato su mladi bili dobri, a komentare njihovih nastupa napisali su Darko i Marko.

 

2. i 3. 6. 2012.

Juniori A i B

Na ovoj regati nastupali su gotovo svi veslači koji redovito i donekle redovito treniraju, a zapažene rezultate postigli su 4x JMA kombinacija Šain, Šitum (Mladost), Ančić (Moranar), Baričević (Jadran Zadar) i tako potvrdili normu za ulazak u reprezentaciju. Takodjer i 4x JŽA putuje na prvenstvo Europe, isto kombinacija Vilenica, Kavčić (Mladost) i Lucija Škrtić i Irma Šumar (obje VK Korana). Ostale naše posade nisu izborile ulazak u reprezentaciju, a zapažene rezultate postigli su 4-JMB Krajačić-Kurtoić-Šanjug-Klarič osvojivši prvo mjesto i Luka Pap također prvo u 1x LJM. Treća mjesta osvojili su Luka Pap i Borna Kavčić u 2x LJM, te Ivana Vilenica i Tea Kavčić u 2x JŽA. Nastupali su još: 4-JMA Vujec-Galić-Bračun-Kavčić (4mj.), Borna Kavčić LJMA 1x 4mj., Nikolina Guštin JŽB 1x 7. mj., 8+JMB 6 mj. i 2x JMA Ante Vilenica - Marin Duić 5 mj.

Darko

Kadeti

Subota:

2 X KŽA – između dva naša dubla cura i dalje se vodi poprilično neizvjesna (iako prijateljska) sportska borba: Ovog puta pobijedile su Barbara Bilić i Iva Katarina Maroević, a Petra Omrčen i Iva Polonji bile su druge. Na posljednjoj utrci u Vukovaru, u jednako žestokoj borbi pobijedile su Petra i Iva..Ono što je odlično (barem za meneJ), što se naši ženski dublovi u međusobnom žestokom utrkivanju, ustvari pomalo odvajaju od ostatka konkurencije..Ima li boljeg načina napredovanja? U svakom slučaju, nema sumnje da će biti zanimljivo i neizvjesno do samog kraja, odnosno Prvenstva Hrvatske, jer se i jedne i druge cure sve više usavršavaju...

4 X KMA – sad već kultna postava četverca u sastavu: Dominik Pavlin, Ivan Šimić, Matej Kovačević (zamjena za Maria Budimira), i Zvonimir Soldo, vesla sve bolje i bolje, i napokon i izgledaju kao prava posada na utrci..Čini mi se da su me napokon poslušali, i krenuli učiti gledajući Prvake i najbolje od najboljih, odnosno 4 X CRO EXPRESS, te primjenjivati to znanje na vodi...U kvalifikacijama su, nakon odlično i borbeno odveslanih prvih 500m, platili danak prežestokom startu, te izgubili A finalu..Ono što je odlično je to što su naučili nešto iz svoje jutarnje greške, te popodne u B finalu pametno rasporedili snagu i još bolje jurišali u drugih 500m..Upravo tu su i ''skinuli'' pokoju posadu, te na kraju završili gotovo drugi (ili pak treći? Do vraga i pamćenje...)..Nebitno, borili su se hrabro i kvalitetno.

4 X GIG KMB – na čelu s velikim (u duhu) Markom Vrhnjakom, Fran, Jakov, i Karlo, posada iz naše Škole Veslanja pod vodstvom trenerice Lucije i trenera Andree, te pod kormilarskim vodstvom rođenoga vođe Zvonimira Solda, odveslala je još jednu kvalitetnu utrku i sigurno osvojila još jednu brončanu medalju! Pošto im je ovo čak druga utrka u životu, može se reći da pričamo o iskusnjarama J

Nedjelja

4 X KMA GIG – ista ekipa iz 4X, Dominik Pavlin, Ivan Šimić, Matej Kovačević (zamjena za Maria Budimira), i Zvonimir Soldo, ovog puta još žešći i sa više slobode (npr. nisu morali kormilariti), pod kormilarskim vodstvom iskusnog navigatora Grge Jukića, u žestokoj i monumentalnoj borbi osvojili su srebrnu medalju.

1 X KŽA – iako ovo nije njihova ''matična'' disciplina, cure su pokazale izniman borbeni duh u kvalifikacijama i solidnu tehniku: Barbara je ušla direktno u finale, a Iva Katarina Maroević kao treća, na vrijeme.. Iva i Petra ušle su u B finale, iako su bile blizu po vremenu.

Finale: dosta teški uvjeti, bočna kontra sa strane glavnih tribina, pogotovo za Ivu Katarinu Maroević u sedmoj stazi, koja je iako ultraborbena kao inače, nije mogla puno napraviti ovaj put.. S druge strane, Barbara je u četvrtoj stazi, isto pomalo problematičnoj stazi po ovim uvjetima, krenula kao da joj je zadnji dan u životu, i neko vrijeme bila čak i prva.... Već dok sam gledao taj samoubilački juriš, znao sam da će patiti u drugih 500m, što se i desilo.. Važna škola za Barbaru, ali pohvala za borbeni duh. U B finalu od naših cura nastupila je samo Petra, jer je Iva ostala kući učiti za tisuću ispita u školi..Petra je u B finalu briljirala, i napravila sportski genocid nad svojim protivnicama, glatka i elegantna pobjeda...

4 X KMA GIG (druga grupa, druga posada): U sastavu: Fran Vukašin, Tomislav Toplak, Fran Huljev i Grga Jukić, te sa snalažljivim kormilarom Markom Vrhnjakom, nastupio je naš drugi gig. Veslali su hrabro i jako me iznenadili svojim lijepim veslanjem i odličnom pratnjom, s obzirom da je većina posade neiskusna, a Franu Huljevu je ovo bila i prva trka u životu.. Četvrto mjesto i odlična utrka!

Marko

 

Vezana galerija