Ostale novosti

II. regata svjetskog kupa, Luzern 2012.

II. regata Svjetskog kupa, Luzern 2012.

25. svibnja 2012.

Nedjelja, 27. 5. 2012.

U prvom dijelu jedino su se Rusi polako izdvajali i na 1000 m izgledalo je da će po prvi puta uspjeti zadržati za četverac veliku prednost od 2,5 s. No Njemci, Estonci i naši polako su smanjivali razliku. Na 500 m do cilja naš četverac je malo ubrzao i u napetoj završnici ponovo uspio pobijediti Njemačku i posustale Ruse. Iako se činilo da su naši na pola staze previše pustili Ruse, pregledom podataka s GPS-a (ukoliko su točni) vidi se da su veslali ujednačenom brzinom cijelu utrku uz malo ubrzanje u posljednjih 500 m. Na podjeli medalja Valent je bio vidno iscrpljen. Jedva čekamo čuti utiske veslača. Želite li nadahnuti komentar pročitajte odličan (kao i uvijek) tekst Aspiriniksa.

Trebat će puno umijeća, truda i ponešto sreće za napraviti još malo ubrzanje u posljednjih 60 dana do Olimpijskih igara.

Izravan prijenos mogli ste gledati na Sloveiji 2 uz izvrsnog sukomentatora veslača Janija Klemenčića, ali ne i na našoj "javnoj televiziji" na čelu koje je sportski novinar!! Jani je pohvalio i ovogodišnju suradnju naše i njihove male ekipe.

GN

 

 

Petak, 25. svibnja 2012.

U prvoj grupi prednatjecanja naš četverac skul pobijedio je ispred Nijemaca s kojima se plasirao u polufinale i pri tom je postigao najbrže vrijeme do tada izveslano u ovoj disciplini 05:35.10. Međutim, u sljedećoj skupini Rusi su izveslali 05:33.15. Iz druge skupine direktno su u polufinale još ušli Novozelanđani, ispred aktualnih svjetskih prvaka, Australaca (s jednim novim veslačem). U prvoj grupi prednatjecanja naš četverac skul pobijedio je ispred Nijemaca s kojima se plasirao u polufinale. Pri tom je postigao najbrže vrijeme na svijetu u ovoj disciplini - 05:35.10, . Međutim, rekord nije trajao niti deset minuta; u sljedećoj skupini Rusi su izveslali 05:33.15. Iz druge skupine direktno su u polufinale još ušli Novozelanđani, ispred aktualnih svjetskih prvaka, Australaca (s jednim novim veslačem). 

JJ

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.