Ostale novosti

1. svjetski kup

1. regata Svjetskog kupa 2012. u Beogradu

4. svibnja 2012.

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin, Valent Sinković predvođeni trenerom Nikolom Bralićem još jednom su pobijedili svjetsku elitu u kojoj su nedostajali samo Australci! Finale su izborili i Nijemci, Estonci, Francuzi, Talijani i Rusi. Naši su veslači u polufinalu imali vrijeme samo 0,44 sekunde slabije od svjetskog rekorda, a u finalu vjetar nije dozvoljavao postizanje bržih vremena.!

Veseli nas dobar nastup naših mladih lakih veslača, Helene Pavković koja je kroz repašaž ušla u A finale, te braće Radonić u dvojcu na pariće za lake veslače koji su bili šesnaesti od 22 posade.

Pročitajte komentar V. Kneževića na stranicama VSZ-a, rezultate pogledajte na stranicama WorldRowing-a,  a moramo citirati i zanimljivu opasku sa stranica VK Krke:

"... lopate na veslima krase prepoznatljivi crveno-bijeli kvadratići ... Kad smo već kod kvadratića, da li ste znali da je njihov idejni začetnik uopće poznati dizajner gosp. Boris Ljubičić, a da je obilježanje CRO-vesala tim tako prihvaćenim dizajnerskim znakom naše domovine potakao, osmislio i u praksu proveo prof. Nikola Bralić koji je onomad rekao: "Zašto da nas iz daljine stalno brkaju s Nizozemcima, a imamo tako lijep zaštitni znak? Zato predlažem...".

Još jednom bravo četvercu i bravo Nikola!

4. svibnja 2012.

Od danas do nedjelje u Beogradu se natječu veslači iz cijelog svijeta na prvom Svjetskom kupu.

Mladostaši nastupaju u dvojcu bez kormilara, dvojcu na pariće za lake, samcu za lake veslačice i četvercu na pariće.

Sve možete prattiti na stranicama http://www.belgraderowing2012.rs/ , na stranici FISA-e možete pratiti uživo (bez slike) rezultate s radio komentarom, a video prijenos je samo za finalne utrke u nedjelju.

Uz braću Sinković i Radonić, Helenu i Karla u Beogradu su Nikola Bralić i njegov pomoćnik Marko Dragičević, a pune ruke posla (doslovno) imat će i fizioterapeut Ivan Golubiček. Sve utrke bit će zanimljive na svoj način. Ipak najviše napetosti bit će u trkama dvojaca bez kormilara, jer najbolji hrvatski dvojac na ovoj regati odlazi na kvalifikacijsku regatu u Luzern za dva tjedna.

Ostali imaju prvi veliki ovogodišnji susret sa svetskom konkurencijom. Najveća konkurencija je u četvercu na pariće. Od prošlogodišnjih finalista nedostaje samo Australija, Velika Britanija je pojačana dvojcem na pariće, a neki, na primjer Slovenija, već su u formi zbog kvalifikacijske olimpijske regate. Helena i Radonići imaju prvi nastup u svjetskoj A konkurencji.

Od ostalih hrvatskih posada nastupa četverac bez kormilara, kombinacija Jadrana iz Zadra i Gusara. Kako će izbornik složiti posade za kvalifikacijsku regatu s obzirom na usvojeni plan koji se već počeo kršiti bit će zanimljivo pratiti.

GN

 

Vezana galerija