Ostale novosti

Croatia Open

Odlični rezultati mladostaša prvi dan regate Croatia Open

13. travnja 2012.

Subota 14. travnja 2912.

Odlični rezultati mladostaša. U samcu je Valent Sinković došao drugi iza Damira Martina, a Karlo Udovičić i Marin Bogdan u izvrsnoj završnici sigurno su pobjedili sve konkurente. Čestitke i Vedranu, Tei, Ivani, Luki, Barbari, Petri, Ivi... Sutra su glavne utrke u samcima i dvojcima u svim kategorijama. Javna televizija i dalje ignorira veslače, istina rekli su glavne vijesti, ali sa slikom od jučer i iza drugih objektvino manje važnih događaja.

U 1xJWA su lijep rezultat ostvarile su Žana Krakić iz Trešnjevke drugim mjestom, Ivana Krkljuš iz Vukovara trećim mjestom te Paola Girotto petim mjestom u A finalu.

U juniorskim skifovima u predtakmičenju Roko Šitum, veslajući niskim tempom stalno je bio na rubu pozicije iz koje bi se mogao boriti za prvo mjesto. Na kraju je snažno finiširao i došao prvi. No prerano smo se poveselili, jer s više od sedamdeset juniorskih skifova nije bilo dosta doći prvi u skupini za ulazak u A finale, nego je odlučivalo vrijeme. Tako je naš Roko pobjedom u skupini izborio C finale!   U C finalu je bio peti, 4 sekunde iza Zagrebaša Karla Sambleca koji je tu bio treći i sekundu iza Luke Mesarića iz Korane. Biti peti u C finalu ovdje znači ostaviti iza sebe više od 50 skifova! U A finalu pobijedio je Jernej Markovc s Bleda, a u B finalu Ante Ančić iz Mornara.  

Heleni Pavković bilo je teško među „teškim“ skifisticama seniorkama. Lijepim i borbenim veslanjem izborila je za peto mjesto u B finalu. U C finalu je Lena Suzić bila druga iza Karle Milošević.


U A 1xSMB finalu Tomislav Rubinjoni je bio četvrti, a Mihovilu Kotorašu iz Jelse nakon žestoke utrke u predtakmičenju ostalo je snage samo za šesto mjesto. Boris Garidjan bio je četvrti u B finalu.

U seniorskim dvojcima očekivali smo i dočekali lijepe trke.  U A finalu su poveli braća Skelin, potom Osječani i Austrijanci. Oko 1000 m Mladost/Jadran Rijeka, Gusar i Iktus bili su poravnati, a braća Begović iz Jadrana iz Zadar tek malo iza njih. Zadnjih 500 m Karlo i Marin ubacili su u višu brzinu i ostvarili prednost za pobjedu. Djelovali su skladno kao fino podešeni i podmazani motor visoke turaže, ispred Skelina koji raspolažu motorom veće kubikaže, ali očito još uvijek bez pravog prenosa goleme sile koju mogu ostvariti. No, čini se da se i kod njih vidi izvjestan tehnički napredak, a i veslali su u znatno težim uvjetima od drugoplasiranih Austrijanaca u sedmoj stazi, relativno zaštićenoj od snažnog bočnog sjeverca.

Po dosta teškim uvjetima bočnog vjetra i iz nepovoljne staze u seniorskim skifovima  pobijedio je Damir Martin sa 7:00, a pored njega Valent sa 7:04.  Slijedi trofejni Estonac Kaspar Taimsoo, potom dva jaka veslača iz Srbije, te Mario Vekić ispred Estonca Jamsa. Alar Raja i David Šain zauzeli su sredinu B finala (3. i 4. mjesto), a u C finalu su se našli Vitomir Čavrlj, Juraj Katušin, Lenko Dragojević i Goran Špaleta, sa Slovencima Matejem Rojecom i Janom Špikom, te Fuatom Kalafat iz Fenerbaha.  

U predtakmičenju skifova za lake seniore Vedran je trebao forsirati da ne zaostane previše za Austrijancem koji je nametnuo previsok intenzitet u prvom dijelu utrke, kojeg ni sam nije mogao izdržati. 

Luka i Krešo imali su jaku skupinu. Jure Cvet, srebrni sa U23 u lakom dublu, svakako je imao ideju pobijediti ali rak ga je u tome zasmetao te je Luka je sačuvao vodstvo. Krešo Kavčić je bio peti.

Marijan Filipović u svojoj skupini nije izborio plasman u prvu polovicu koji bi vodio u neko od finala.

U finalu A poveo je od početka mađarski reprezentativac, brončani u skifu s jezera Karapiro u Novom Zelandu od pred 2 godine.U tijesnoj utrci u zadnjim metrima Vedran je preteko Dominika Sigla iz Austrije i završio na trećem mjestu 8 sekundi iza pobjednika, odličnog Mađara Petera Galambosa, Luka je u  finišu lupio o bovu, ispalo mu veslo i završio šesti.

U 2xJWB Ivana Vilenica i Tea Kavčićsu lijepo su doveslale do drugog mjesta u A finalu, tek 45 stotinki iza pobjednica iz Koruške, a ispred prespektivnih Estonki. Djevojke iz Iktusa bile su pete, a iz Trešnjevke šeste.



Pročitajte i tekstove vrsnog poznavatelja veslanja Vinka Kneževića na stranici VSZ-a.

Rezultati se nalaze na stranici organizatora.

 

 

Vezana galerija