Ostale novosti

Otvoreno prvenstvo Zagreba i 8. regata Ekonomskog fakulteta

Otvoreno prvenstvo Zagreba

25. ožujka 2012.
Krasna regatica, održana u idealnim uvjetima i za ovo doba godine vrlo toplom vremenu, što je ublažilo "šok" prve regate na 2000 m u sezoni. Uz zagrebačkie klubove nastupili su Jadran iz Rijeke, Korana i Iktus.
Zapažen je rezultat Karla Udovičića i Marina Bogdana koji su pobijedili u konkurenciji seniorskih dvojaca bez kormilara ispred Zadrana braće Begović i Janjića i Kolobarića iz Iktusa. Ovom pobjedom s vremenom 6:42 po još hladnoj jarunskoj vodi, te nakon pobjede u Splitu, nametnuli su se kao najozbiljniji rimenaški par.
U kategoriji seniorskih skifova Mladost je imala 7 predstavnika, budući da su se u istoj utrci našli i naši laki skuleri. U ovoj disciplini nisu nastupili članovi našeg reprezentativnog četverca skul i skifist Mario Vekić. Pobijedio je Rubinjoni iz Trešnjevke. Za drugo mjesto nadametali su se Boris Gardijan i laki veslači Vedran i Luka Radonić. Na kraju je Vedran bio drugi, oko 4 sekunde iza Rubinjonija, a s po 4 sekunde razmaka nanizali su se Boris pa Luka. Peti u finalu A bio je Lenko.  
Sjajnu predstavu priredila nam je Helena Pavković u skifu. Nakon starta uvjerljivo je povela Ana Anić iz Rijeke i postepeno povećavala prednost ispred gotovo poravnatih Ane Katušin, Ele Gračan i naše Helene. U drugoj polovici utrke došla je do izražaja Helenina izdržljivost i upornost. Vodstvo  Ane za više od 2 dužine polako se počelo topiti da bi na se kraju svelo na svega 38 stotinki. Publika je ostala bez glasa.    
Izvrsni su bili i Roko Šitum i Tomislav Šain, naš lanjski mlađejuniorski dubl. Tomislav je još mlađi junior, a Roko je ove godine junior. Oba su uvjerljivo pobijedili u skifovima.  U kadetima imamo uglavnom početnike, predvode ih djevojke Petra Omrčen i Iva Polonji koje su pobjedile u dvojcu na pariće.
U kategoriji mlađih juniorki uz prekrasno veslanje uvjerljivo su pobijedile Tea Kavčić i Ivana Vilenica.
U nadmetanjima veterana u skifovima naš predsjednik Goran Nuskern raspoloženo je odveslao i "uzeo mjeru" Saši Naumoviću iz Medulina i predsjedniku VK Jadran iz Rijeke Andreju Smiloviću.Kerim Mujkić i Nenad Oremuž u dvojcu bez kormilara pobijedili su svoje uzore Darka Mikšića i Vladimira Križeka čini se prvenstveno zahvaljujući izvjesnom napretku u tehnici, uz poslovično redovito treniranje. Kasnije su zajedno pobijedili u četvercu. Treći dvojac bili su Dražen Sudić i Goran Polonji, koji su se kasnije također našli u nekom od 4 naša veteranska četverca. 
U nadmetanju studenstkih osmeraca pobijedio je osmerac medicine, a pobjednici na 500 m bili su i njihovi diplomirani (većinom davno) kolege u osmercu ispred strojara i ekonomista.  

Za kraj demonstracija vrhunskog veslanja našeg reprezentativnog četvreca skul, koji je potražio konkurenciju među osmercima, no čitavu trku motivirali su sami sebe izveslavši vrijeme ispod 6 minuta po savršeno mirnom jezeru. Pošteno zadihani u cilju ubrzo su krenuli na razeslavanje.

Rezultate možete vidjeti na stranici VSZ-a.

RR

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.