Ostale novosti

Umro je Pravomil Barin

Umro je Pravomil Barin

5. veljače 2016.

Danas, 5. veljače 2016., deset dana pred svoj osamdesetdeveti. rođendan, iznenada je umro počasni predsjednik našeg kluba Pravomil Barin.

Do zadnjeg dana bio je svjež, društven, duhovit, sveprisutan u klubu, sudionik svih klupskih događaja. Nesebično je svoja stručna znanja ekonomiste, sve svoje slobodno vrijeme, svoju izuzetnu socijalnu inteligenciju, cijelog sebe poklanjao veslačkoj zajednici i pojedincima kojima je pomoć trebala.

Poseban je bio način na koji se nosio s problemima koji susrećemo u našem sportu. Financijske nedaće, održavanje kluba, međuljudske napetosti, nedostatak sportskih rekvizita, neostvarene želje pojedinaca često izgledaju kao nepremostive prepreke za uspješno vođenje kluba. Pravomil bi pažljivo saslušao probleme, katkad blagim humorom smirio uključene, a onda strpljivo i uporno tražio i nalazio rješenja. Nije stoga čudno da je bio predsjednik s najduljim mandatom u povijesti kluba, od 1985. do 2005., nakon čega je proglašen i doživotnim počasnim predsjednikom kluba.

Bio je jedan od posljednjih "trapera" koji su na čamcima preklopne gradnje veslali savskim rukavcima. Kasnije se pridružio klupskim tenisačima kojima je tenis uglavnom bio sredstvo druženja, a glavninu vremena su koristili za uređivanje klupskog okoliša.

Od kada je 1946. došao u klub obavljao je razne dužnosti u klubu, u društvu klubova Mladost, u Zagrebačkom veslačkom savezu, u Hrvatskom veslačkom savezu o čemu je više napisano u popisu počasnih članova kluba

U klubu je uveo običaj proslave sportskih uspjeha uz roštilj, na kojima se i zapjevalo. Svojim odličnim sluhom i ugodnim bas - baritonom unosio je ozračje svog rodnog kraja, šibenske klapske pjesme.

Obitelji te brojnim prijateljima, svima nama kojima Pravomil već danas nedostaje, izražavamo duboku sućut.

Po njegovoj vlastitoj želji, posljednji ispraćaj obavit će se u krugu najuže obitelji.

Komemoracija će se održati u ponedjeljak, 15. veljače u 19 h, u domu veslača na Jarunu.

 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.