Članstvo

Podaci o članovima

dr. sc. Vladimir Lasić, 1938. - 2016.

26. prosinca 2011.

Dr. sc. Vladimir Lasić, rođen je 1938.godini u Zagrebu, diplomirani ekonomist, doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine.

Član je Mladosti od proljeća 1953., a od 1954. do 1966.godine bavio se regatnim veslanjem. Trenirao je i natjecao se u samcu, dvojcu na pariće, dvojcu s kormilarom, četvercu s kormilarom i osmercu. Tadašnji teški uvjeti motivirali su ga na trajni angažman u veslačkom sportu kao sportskog djelatnika, kako bi budućim generacijama osigurao daleko bolje uvjete za trening i natjecanje, nego što je imala njegova generacija. Od 1967.godine neprestano aktivno radi kao sportski djelatnik. Od 1967.godine djeluje kao dio uprave kluba (nazivi su se mijenjali od Izvršnog odbora, Predsjedništva do današnjeg Upravnog odbora). Bio je predsjednik Tehničke komisije (danas se zove Stručnog odbor) u tri mandata, te nekoliko godina tajnik kluba. Potpredsjednik je kluba u tri mandata i predsjednik kluba od 2007. do 2009. godine. Vodio je i stvarao dugoročne klupske dokumente (Program daljnjeg razvoja kluba, Kodeks ponašanja regatnih veslača i sl.). Omogućio je trajno pritjecanje novca putem iznajmljivanja teniskog terena kojeg je izgradila firma u kojoj sam radio (Dow Chemical Europe), nekoliko puta osigurao značajna sredstva od sponzora (Labud, Aroma, INA i dr.).

U veslačkom savezu SFRJ i Republike Hrvatske bio je član predsjedništva zadužen za juniorsko veslanje. Jedan je od inicijatora uvođenja natjecanje mlađih juniora, otvorenog sustava selekcije članova reprezentativnih posada temeljem rezultata na kriterijskim regatama i sl. Bio je predsjednik HVS, prvi predsjednik Stručnog savjeta HVS u neovisnoj državi, predsjednik Nadzornog odbora, član Izvršnog odbora, a sada je član Povjerenstva za unapređenje veslanja. Zajedno s prof. Nikolom Bralićem načinio je prvi program priprema i nastupanja samostalne hrvatske veslačke reprezentacije i pravilnik o kriterijima za izbor reprezentativnih posada (1991.g.), Kodeks ponašanja sudionika reprezentativne vrste (2002. g.) i sl.

U Zagrebačkom veslačkom savezu (ZVS) djeluje kao tajnik, predsjednik Tehničke komisije, član izvršnog odbora i predsjednik Skupštine ZVS. Bio je i član Veslačkog odbora u pripremi i provedbi Univerzijade 1987. Vodio je i napisao veći dio Projekta razvoja kvalitetnog veslanja u Zagrebu. Do zadnjeg dana bio je jedan od najaktivnijih članova Upravnog odbora kluba.