Ostale novosti

Splav

Splav ponovo na Savi

4. lipnja 2015.

11. lipanj 2015.

Splav na Savi čeka veslače! Nakon više od godinu dana ishođenja raznih dozvola, blizu 200 stranica elaborata te konačnog odobrenja Sisačke kapetanije, mnogo proračuna i rada veslačkih entuzijasta, tri dijela splavi prenešene su na Savu, sastavljene u jednu splav koja je zadovoljila probu na težinu!

Nova splav omogućit će izlazak svih vrsta veslačkih čamaca uključujući i osmerac. Napravljena je od tri dijela što će olakšati održavanje i moguća premiještanja. Zahvaljujući trodjelnoj konstrukciji (zapravo pet dielova i podnice) bitno je pojeftinjen cijeli projekt, nije trebalo angažirati dizalicu niti posebna vozila za prijevoz - s veseljem je to obavila grupa veterana i novi klupski kamionet.

Po završetku sastavljanja splav su vlastitom težinom testirali izvođači.

Cijeli projekt je do u detalje prodiskutiran na klupskoj terasi, a piva je pobudno djelovala i na kovanje novih, još ambicioznijih planova.

JJ

Video Spuštanje splavi u Savu - završna  misija (radni naslov Sto babica kilavo dijete) prikazuje spuštanje zadnje trećine. 

 

4. lipanj 2015.

Nakon više od godinu dana ishođenja raznih dozvola (još nije sve gotovo, ali vidi se kraj) danas smo ponovo porinuli splav na Savu. Zapravo ne cijelu, samo prvu trećinu, kao probu projekta i izvedbe. Projekt je Medina modifikacija i konačni projekt mog trodjelnog katamarana. Ispalo je sve točno prema proračunu, nisko, a niti nas osmorica nismo uspjeli potopiti prvu trećinu. Sad malo zahvala - Manueli na prvoj velikoj donaciji, zatim na donaciji ABBA d.o.o.. Veću financijsku pomoć dobili smo i od VSZ-a. Hvala i projektantima stupa (Miha i Medo), Igoru Gukovu na bojanju i završnoj montaži, Borisu na nekoliko akcija rezanja dasaka i zabijanja čavala i danas prisutnima na završnoj montaži i spuštanju - Zoranu, Goranu P., Medi, Borisu, Igoru, Mariju, Marku (koji je slučajno naletio na posao), Željku i dečkima iz fitnesa. Pojavio se i Brale, ali kako ga nismo mogli iskorititi za fizikalije dobio je slobodno. 

Ako želite vidjeti više fotografije Igora i Maria. Mario je uz niz selfija snimio i filmić.

Kako i ostalima ne bi pokvarili radost dobrovoljnog rada ostalo je još postavljanje dasaka, porinuće drugog i trećeg dijela, a na kraju čišćenje drloga u hangaru. Kako će se za tjedan dana po Jarunu moći hodati, a ne veslati, veslanje na Savi bit će užitak. 

Splav je namjenjena i našim susjedima veslačima VK Trešnjevke i VK Zagreba.

 

GN

 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.