Ostale novosti

Natjecanja 2014.

3. svjetski kup - Luzern

10. srpnja 2014.

13. 7. 2014.

Nakon dobrih utrka u kvalifikacijama i polufinalu braća Sinković odveslali su fantastično u finalu Luzerna. Jutros su, po kiši prije prvih utrka pod budnim okom trenera Bralića, odradili zadnje glancanje zaveslaja. Zadovoljni  i spremni čekali su finalnu utrku. Uzimajući u obzir da je Valent bio šest tjedana ozlijeđen (fraktura rebara) te nije imao utrku do Bledske međunarodne regate ovaj rezultat je bolji od planiranog prije mjesec dana. Unuatoč dvije pobjede ukupna pobjeda u Svjetskom kupu  izmakla im je jer nisu nastupili na prvoj regati u Australiji. Ovo je braći peti nastup u Luzernu nakon četiri finalne utrke u četvercu na pariće (tri pobjede i  jedno 5. mjesto).

Nakon Luzerna slijedi nekoliko dana zasluženog odmora, a od petka počinju pripreme na Peruči za nastup na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu od 24. do 31. kolovoza. Očekujemo da ćemo konačno uspjeti nabaviti i novi čamac jer sad veslaju u posuđenom (!) čamcu (hvala Filippiju i Iztoku Čopu).

Uz  njih dvojicu nastup na SP u samcu za seniorke očekuje Marcela Milošević, a tko još odlučit će se u sljedećim danima.   

 

12. 7. 2014.

Martin i Valent Sinković pobjedom u svojoj polufinalnoj skupini ušli su lako u finale. U nedjelju startaju u 13 sati. Prijepodne su u Luzernu nastupale tri naše posade - dvojac je završio u 5. C finalu, Šain 2. u D a Vekić 4. u E finalu.

 

11. 7. 2014.

U Luzernu samo dvojac na pariće u polufinalu nakon najboljeg vremena kvalifikacija. Ostali nisu bili niti blizu polufinalu - dvojac je završio u C finalu, Šain u D a Vekić u E finalu.

 

10. 7. 2014.

Ovaj vikend u Luzernu se održava posljednja regata Svjetskog kupa. Od hrvatskih posada nastupaju braća Sinković u dvojcu na pariće, dvojac bez Janjić- Kolobarić i samci (!) David šain, Mario Vekić i Marcela Milošević. Najviše se očekuje od dvojca na pariće, a ostali se trebaju nametnuti kao posade za SP krajem kolovoza u Amsterdamu. Utrke se mogu pratiti na www.worldrowing.com. Na TV-u finalne utrke mogu se pogledati na Eurosportu, ali zbog Tour de France-a samo snimak poslijepodne. Snimak ima i TV Slovenija 2 (17.50). HTV ništa.

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.