Članstvo

Počasni članovi

Pravomil Barin, 1927. - 2016.

12. prosinca 2011.

Pravomil Barin rođen je  14. veljače 1927. u Prvić Luki kraj Šibenika, diplomirani je ekonomist, član HAVK Mladost od 1946. g. Bio je predsjednik HAVK Mladosti od 1985. do 2007. godine i doživotni je počasni predsjednik kluba.

Predsjednik je VSZ-a od 1985.  godine, a u vrijeme Univerzijade bio je član veslačkog izvršnog odbora. Dugogodišnji je član UO Zagrebačkog veslačkog podsaveza, odnosno VSZ-a. Bio je i član HVS.

U HAVK Mladost je došao 1946. godine. Preko 30 godina je član Predsjedništva HAŠK Mladost, a uz njegovu inicijativu veslanje je postalo najmasovniji šport na Sveučilištu u Zagrebu. Pokrenuo je niz akcija da HAVK Mladost postane jedan od najboljih veslačkih klubova u Hrvatskoj. Tijekom njegovih mandata HAVK Mladost je postigao najbolje rezultate u dotadašnoj povijesti kluba, te su postavljene visoke športske i organizacijske norme. Olimpijske i svjetske medalje zaredale su u Veslačkoj 26. Za vrijeme Pravomilovog mandata Veslački dom obnovljan je i održavan kao uzor svim veslačkim klubovima u zemlji, a pohvale su stigle i iz Svjetske veslačkebfederacije FISA u vrijeme priprema za Olimpijske igre u Kini 2006. Tada su veslači iz nekoliko zemalja pripremale u HAVK Mladost.

Izradom koncepta športskog i gospodarskog razvoja kluba predvodio je svoje najbliže članove UO koje je svojim primjerom poticao na športski volonterski rad s profesionalnim rezultatima. Cijelo vrijeme se zalagao prvenstveno za dobrobit svih kategorija veslača,  u rješavanju veslačkih egzistencijalnih problema, stipendija školovanja, stanovanja, prehrane i svega onoga što je veslačima potrebno za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Pokrenuo je izdavanje klupskog biltena, koji je izlazio od 2000. godine kontinuirano. U vrijeme njegovih mandata osvojena je prva olimpijska medalja, prve svjetske seniorske i juniorske medalje. Njegov vedar duh i životni optimizam možda najbolje ilustrira njegov odgovor na novinarsko pitanje je li teško biti predsjednik tako velikog i zahtjevnog sportskog kluba i pogona: "Naravno da je teško! Pa pogledajte što nam rade ti naši veslači! Kamo ćemo spremati te silne pehare?"

 

Vezana galerija

Naučite veslati uz najbolje! 

Za detaljne informacije kliknite VIŠE.

Više

Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.