Ostale novosti

Regate 2013

Prvenstvo Europe

30. svibnja 2013.

Odlično četvrto mjesto četverca bez kormilara. Nakon odličnog početka, ali i dva raka četverac na pariće završio posljednji u finalu. Ubrzo, na sljedeća dva svjetska kupa stižu prilike za popravak.

Fotografija s EP preuzeta s: http://www.erch2013.com/.

 

 

Iz Španjolske nam ovih dana stižu vrlo dobre vijesti. U petak, prvog dana natjecanja, prva naša posada koja je izašla na stazu bio je četverac skul. Na kraju, kako i sami kažu, poprilično iscrpljujuće utrke, kroz cilj su prošli kao najbrži u svojoj kvalifikacijskoj utrci. Pomalo je iznenadila vrlo brza posada Slovenaca pojačana iskusnim Lukom Špikom.

Najnovije - četverac u gužvi prvi u svojoj polufinalnoj grupi.

Nakon četverca svoje je mjesto u polufinalu potražila Marcela Milošević, no direktno kroz kvalifikacije se nije uspjela probiti, ali je to ispravila već kasnije tog popodneva u repasažu u kojemu je osvojila drugo mjesto nakon vrlo borbene i brze utrke (ciljem je prošla u vremenu od 7:34!). Dvojac (Čavrlj, Skelin) svoju je kvalifikacijsku utrku završio na posljednjem mjestu, a nažalost, svoje mjesto u finalu nisu uspjeli osigurati ni kroz repasaž u kojemu su završili kao četvrti.

Četverac bez svoju je utrku završio na vrlo solidnom trećem mjestu te se već usporedbom njihova vremena s vremenima ostalih posada dalo naslutiti da imaju vrlo dobre šanse za ulazak u finale kroz subotnji repasaž. U repasažu su bili odlični drugi, nešto manje od sekunde iza Nijemaca te se na taj način plasirali u finale. U finale se, dakako, plasirao i naš srebrni olimpijski četverac pobijedivši posade Ukrajine i Italije s kojima će se ponovno susresti u sutrašnjem finalu koje je na rasporedu u 12:48. U finale su se u drugoj polufinalnoj skupini probili Nijemci, Poljaci i Švicarci. Drugo finale u kojemu će nastupati Hrvatska, finale četverca bez (Janjić, Kolobarić, braća Begović) počet će u 12:18. Marcela, nažalost, nije uspjela izboriti svoje prvo europsko finale, ali će se u nedjelju boriti u malome finalu u 10:14. Sretno svima!

 

U četvrtak, 29. svibnja, ranom su zorom naši  veslači krenuli na Europsko prvenstvo u toplu Španjolsku, točnije Sevillu. Našu će reprezentaciju predstavljati četiri posade, od kojih se ponovno najviše očekuje od četverca skul. Naši trenutno najuspješniji veslači  u Sevillu odlaze s nadom za osvajanjem titule europskog prvaka koja im je 2010. godine izmakla za sekundu. Tada su pobijedili iskusni Poljaci i na taj način po prvi put osvojili titulu prvaka Europe. Od ostalih posada, Hrvatsku će predstavljati četverac bez u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Branko i Marin Begović, zatim dvojac (Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin), a naša jedina ženska predstavnica bit će Marcela Milošević koja će nastupati u skifu. Kvalifikacijske utrke su na rasporedu u petak.

Svim našim predstavnicima želimo svu sreću!

HP