Ostale novosti

Natjecanja 2023.

Svjetski kup u Zagrebu

7. svibnja 2023.
7. 5. 2023.
Braća Sinković su ostvarila 50. pobjedu na velikim međunarodnim natjecanjima! U izvrsnoj utrci cijelo vrijeme su polako odlazili konkurentima, a glavni protivnici su im bili Španjolci, drugi sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Veslali su tehnički kao u najboljim danima i jedva čekamo nastup na  Europskom prvenstvu. 
Braća Lončarić su u dvojcu bez također ostvarili odličan rezultat osvajanjem četvrtog mjesta, a po prvi put su pobijedili posadu Srbije dugogodišnje finaliste svjetskih prvenstava. Nakon guste pobjede u repesažu nismo znali što možemo očekivati u finalu. Nakon dobrog starta kroz sredinu su malo zaostali, ali su odličnom finišu uspjeli znatno ubrzati i ostvariti odličan rezultat. kako su u dvjoac sjeli prije 13 dana ima dosta mjesta za napredak. 
Čestititamo veslačima i trenerima Nikoli Braliću i Toniju Urliću!
Od ostalih hrvatskih posada koje su veslale u nedjelju treba izdvojiti dobru utrku Damira Martina u finalu B i odličnu mladog četverca na pariće u finalu A. Ostali su odveslali u okviru svojih mogućnosti ili su malo podbacili. U godini u kojoj se osiguravaju mjesta za Pariz ima nade za plasman najmanje četiri posade. Sezona tek počinje.
U odličnoj organizaciji su sudjelovali brojni Mladostaši i Mladostašice. 
 
6. 5. 2023.
Finalne utrke pratimo u nedjelju, braća Lončarić startaju u 10:47 sati, a braća Sinković u 11:19 sati.
Ostale hrvatske posade startaju u 9:48 sati (Damir Martin), 10:00 sati (laki dvojac na pariće), 10:35 sati (sestre Jurković) i 12:55 sati (četverac na pariće).
Čestitke Dora Dragičević na danas osvojenoj medalji. Nadamo se da će i ostale posade sutra slijediti njezin primjer.
Ako niste u mogućnosti bodriti veslačice i veslače uživo, utrke možete pratiti na HTV2 ili www.worldrowing.com.
 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.