Ostale novosti

Natjecanja 2022.

Croatia Open

9. travnja 2022.

10. 4. 2022.

I drugi dan je bio uspješan za Mladost. Od finala u Riju prije skoro šest godina Valent i Martin Sinković do danas nisu veslali utrku u dvojcu na pariće. Danas su nastavili pobjednički niz. Uz seniorski smo prvi u pola posade juniorskog muškog i u juniorskom ženskom dvocu na pariće. Uz te tri pobjede bilo je i drugih dobrih utrka, pogotovo ujutro u kadetima. 

Vrijeme je bilo hladno s povremenim jakim kontra vjetrom, pogotovo u 4-JMA, 2x JŽA i 1x SM te rezultati nisu za usporedbu.  

Rezultati

 

9. 4. 2022.

Prvi dan na Croatia Open regati bilo je hladno i kiišovito, ali nije nedostajalo dobrih utrka. U glavnoj utrci dana samcima za seniore prvi je bio Martin Sinković ispred Ivana Pitona. Damir Martin je očito još nije u formi za utrke na 2 km kao niti braća Lončarić koji su bili drugi u dvojcu bez za seniore A.

Najzanimljivija utrka je bio samac seniora B. Pobjednik je bio Goran Mahmutović, ispred Roka Boškovića, Frana Šuka i Davora Poljančića. Svi unutar manje od dvije dužine čamca. Je li to novi 4x?

U juniorskim samcima mladi Ivan Talaja iz Makarske je vodio do pred sam kraj utrke, no u finišu je pobijedio Halil Kaan Köroglu iz Turske. Marin Smoljanović je bio peti. 

Peti je bio i Stribor Čizmek s Gabrijelom Pšenicom (TRE) u 2-JMA. Jan Medić Kutle i Ivan Morić su bili drugi u 2xJMA. Patrik Žalaci Niko Morić su bili 3. ufinalu B u 2-SMB. 

Kadet Ivan Berigoj Vrsalović je bio prvi u svojoj grupi u kojoj je Ante Berišić bio treći, a Jan Martinović četvrti. U četrvtoj grupi je Ivo Mladen Maroević bio četvrti. Po prvi put su nastupile i kadetkinje Nika Klanac, Dorotea Beljak Bunčić, Petra Borovac i Kala Lončarić.

Rezultati i zbirni rezultati.

 

Vezana galerija