Ostale novosti

Umro Nikola Čupin

Umro Nikola Čupin

23. listopada 2018.

Jučer je preminuo naš dugogodišnji veslač, trener, tehnički referent, počasni član, reprezentativac, olimpijac,

dr. sc. Nikola Čupin

Nikola je jedna od legendi našega kluba. Sa dvadeset godina bio je treći na prvenstvu Europe u Poznanu u četvercu sa kormilarom, sljedeće godine četvrti  na prvenstvu Europe, pa šesti na OI u Rimu u dvojcu bez kormilara. Veslačku karijeru započeo je veslajući u posadama sa znatno starijim veslačima, a završio veslajući sa znatno mlađima. Kao što se u mladim danima nije ustručavao natjecati se sa starijim, renomiranim  sportašima, tako se, već kao proslavljen veslač nije ustručavao sjesti u posade s mladim, neafirmiranim, pa i očito puno slabijim veslačima.

Uz veslanje je i radio i završio fakultet i doktorat.

Uporan, savjestan, radin, kako u sportu tako i u radu i u svakodnevnom životu, sa žarom je ostvarivao postavljene ciljeve.

U veslanje je uvodio novosti u trening, naročito radeći na, u to vrijeme dosta zapostavljenoj svestranoj pripremljenosti veslača. Sam se po završetku veslačke karijere bavio i džudom, nogometom - haklom, a počeo je i igrati tenis.

Iako je imao sigurnu i cijenjenu akademsku karijeru na Elektrotehničkom  fakultetu, u vrijeme kad su njegovi vršnjaci razmišljali o mirovini, prihvatio se poduzetništva te osnovao firmu koja se uglavnom bavila raznim aspektima korištenja i primjene obnovljivih izvora energije. Napisao je niz članaka i održao brojna predavanja na tu temu, posebno o biotoplifikaciji Hrvatske.

Odlaskom Nikole u našem klubu ostaje nepopunjiva praznina. Zadnjih godina nije bio svakodnevno prisutan u klubu, ali je pomno pratio sva događanja, radujući se i tugujući s klubom, veslačima i prijateljima.

Zagrebački ispraćaj bit će u petak, 26.10.2017. u 10:50 na Mirogoju, a pogreb u Vodicama u subotu, 27.10.2018. u 11h.

Zbogom Nikola! Već nam nedostaješ!

 

Vezana galerija