Ostale novosti

Natjecanja 2018

Prvenstvo Europe

2. kolovoza 2018.

5. 8. 2018.

Damir Martin je u C finalu bio treći, a zatim je u finalu lakih samaca Luka Radonić je bio peti. 

Sve utrke možete pogledati na worldrowing.com.

 

4. 8. 2018.

Braća Sinković su prvaci Europe i u dvojcu bez kormilara!

Nije bilo lagano, ali su na kraju odličnim finišem prešli do tada vodeće Francuze. Odmah nakon utrke krenuli su u Zagreb, a za nekoliko dana idu u straru bazu za kovanje medalja, na Peruču. Utrku možete pogledati  na worldrowing.com.

Sutra u 10:52 prvo Damir Martin vesla C finale, a zatim u 12:15 u finalu lakih samaca vesla Luka Radonić. 

Rezultati

Fotografije Zdravka Gajšaka

Ako vas čudi kako to da se utrke prenose na nacionalnoj televiziji, a dobro su praćena i u ostalim medijima, odogvor je u novom sustavu natjecanja Europska prvenstva koja se održavaju u Glasgowu i Berlimu početkom kolovoza u raznim sportovimau koja su uključena nacionalni olimpijski savezi. U sklopu sustava organizacije sufinanciranom iz EU je i vidljivost događaja u sklopu čega su i obaveze prijenosa natjecanja. Zato su se i na worldrowing.org stranici prenosile i utrke prije finala. Hoće li i za SP biti takvo praćenje od strane domaćih medija vidjet ćemo najesen.

 

3. 8. 2018. 

Od četvrtka do nedjelje u Glasgow-u (Stratchclyde kraj Glasgow-a) se održava Prvenstvo Europe u veslanju. Hrvatsku predstavljaju dvojac bez Martin i Valent Sinković, samac Damir Martin i laki samac Luka Radonić. Prvi dan su sutrašnje polufinalne utrke osigurali Sinkovići i Luka Radonić, a Damir Martin sutra vesla popravnu utrku repasaža. 

Braća su lako došla do pobjede u svojoj skupini. Nakon 1000 m sve je odlučeno te nije bilo potrebe za jako utrkom. Luka je bio drugi i s dobrim vremenom ušao u polufinale, a Damir je u zadnjih 500 m propustio priliku za izravan ulazak u polufinale. 

 

Vezana galerija