Ostale novosti

Umro Nikola Čorak - Niđo

Umro Nikola Čorak - Niđo

13. ožujka 2018.

Jučer, u ponedjeljak, 12.3.2018., u 76. godini života, nakon duge i teške bolesti preminuo je naš veslač i trener

Nikola Čorak - Niđo

Nikola je rođen 11.8.1942., a veslati je počeo krajem pedesetih godina. Zbog svoje vesele, optimističke naravi odmah se uklopio u sve pore društvenog života kluba, bio je redovit u treningu, rado viđen na klupskim izletima, na pripremama, veslao je u nekoliko rimen disciplina. Kao član osmerca podmlatka 1961. godine postaje prvak države. Veslačku karijeru prekinuo je kad se zaposlio, međutim, uskoro ju nastavlja kao trener.

Njegove su posade odisale kohezijom, prijateljstvom, ali i zdravim natjecateljskim duhom, ne samo prema posadama iz drugih klubova, već i unutar kluba i u borbi za mjesto u najboljim klupskim posadama. Nikola je sastavio odličan juniorski osmerac, pa još bolji četverac, iz kojeg je proizašao dvojac sa kormilarom Mario Filipi, Jurica Rakamarić i kormilar Zlatko Milinković, prvi svjetski prvaci iz našeg kluba! Niđo je, vođen sjajnom veslačkom intuicijom, sprovodio trening koji je odudarao od tadašnjih modela treninga, a bio vrlo sličan modelima koji se pojavljuju dvadesetak godina kasnije.

Niđo je umro nekoliko dana pred godišnju skupštinu kluba na kojoj je, zajedno sa svojim dvojcem, prigodom pedesetgodišnjice osvajanja svjetskog zlata 1968. godine u Amsterdamu, trebao primiti posebno priznanje. Ostat će nam u trajnom sjećanju kao srdačan, iskren čovjek, koji je sve što je radio, radio zdušno, ne štedeći sebe ni veslače, ostvarujući sportske rezultate, ali i važnije, odgojivši vrsne sportaše i ljude. 

Posljednji ispraćaj bit će u petak, 16. ožujka 2018., u 10h u krematoriju na Mirogoju.

Obitelji i brojnim prijateljima izražavamo iskrenu sućut!

 

Zbogom Niđo!


 

Vezana galerija