Ostale novosti

Natjecanja 2017.

Otvoreno prvenstvo Škola veslanja i kadeta Grada Zagreba

15. svibnja 2017.

14. 5. 2017.

U subotu prije podne na Jarunu je održano Otvoreno prvenstvo škola veslanja i kadeta Grada Zagreba.
Veslački klub Mladost je i ovog puta ostvario zapažene rezultate. Osvojili smo šest zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

Natjecanje smo otvorili s dva zlata - u ženskom i muškom skifu za 2005. godište. Reina i Sven očekivano su i uvjerljivo stigli do prvog mjesta.

Nakon njih u dublu su nastupili Vukić i Čićek. Doveslali su do solidnog 3. mjesta. Nisu se najbolje snašli u utrci, ali dali su naslutiti da mogu puno više. Nastave li trenirati jednakim tempom uvjereni smo da će već na sljedećoj regati biti više na postolju :)

U najtjesnijoj utrci dana sudjelovao je naš 4xGig za 2005. godište, u kojem su sjedili Jakov Uglik, Jakov Jurlina, Maks Bušić, Vito Barišić i Grgur Knežević. Oni su u fotofinišu ostali nekoliko centimetara kratki za medalju zlatnog sjaja. Pokazali su borbenost do samog kraja, što trenerima vrijedi više od zlata :)

U utrci kadeta za 2004. godište već iskusni dubl Marinac-Galić potvrdio je svoju dominaciju u konkurenciji za 2004. godište u Zagrebu od prošle godine te se također okitio zlatom.

U istoj utrci sudjelovali su Eugen i Kristijan. Oni nisu uspjeli doći do medalje. Prvi nastup na veslačkoj stazi služio je za stjecanje iskustva, stoga vjerujemo da će već sljedeći put biti bolje.

Još jedno zlato za cure osvojila je Elena u skifu za 2004. godište.

Domagoj je nastupio u muškom skifu, ali nažalost postolje je izostalo. Uz malo vise treninga bit će bolje.

Uvjerljivu pobjedu uzeli smo i u 4xGig za 2004 godište. Nastupili su Karlo, Leon i Ivan kojima su se pridružili noviji članovi škole veslanja Borna i Damjan. Njima je to bio prvi nastup, ali su se odlično uklopili i doveslali do pobjede.

U ljutoj konkurenciji skifova za 2003. godište nastupili su Jakov Kaić i Niko Morić. Protivnici im nisu ostavili puno šansi da se dokopaju medalje. Ipak, s obzirom da je njima ovo prvi nastup, poslužit će kao iskustvo za ubuduće.

U prvom nastupu nisu se najbolje snašli ni Ivan i Tin u dublu za kadete 2003. godišta, ali tu također ima još puno prostora za napredak. U istoj utrci ispred njih je kroz cilj prošla druga naša posada - Renato i Toni, ali ni oni danas nisu uspjeli doći do medalje u teškoj konkurenciji dublova.

Kao šećer na kraju došao je 4x kadeta za 2003. godište, koji nas je već navikao na svoje pobjede. Ovoga puta nedostajao je standardni član četverca - Roko. Na sreću, Roka je više nego uspješno zamijenio Ivor. Tako da su ovog puta Timon, Ivan, Lovro i Ivor ostavili konkurenciju daleko iza sebe.

Na kraju dana treneri su zadovoljni s mladim nadama veslačkog kluba Mladost, koji su većinom postigli odlične rezultate. Želim svima čestitati još jednom.

Oni koji su danas ostali bez medalje, neka ne gube motivaciju. Većini je ovo bila prva trka. Za njih ovo je bilo stjecanje iskustva. Energiju sada treba usmjeriti na treninge i truditi se više jer uskoro kreću nove regate.

Lijep pozdrav i vidimo se sutra na treningu. 

 

TU

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.