Članstvo

Počasni članovi

Pravomil Barin, 1927. - 2016.

12. prosinca 2011.

Pravomil Barin rođen je  14. veljače 1927. u Prvić Luki kraj Šibenika, diplomirani je ekonomist, član HAVK Mladost od 1946. g. Bio je predsjednik HAVK Mladosti od 1985. do 2007. godine i doživotni je počasni predsjednik kluba.

Predsjednik je VSZ-a od 1985.  godine, a u vrijeme Univerzijade bio je član veslačkog izvršnog odbora. Dugogodišnji je član UO Zagrebačkog veslačkog podsaveza, odnosno VSZ-a. Bio je i član HVS.

U HAVK Mladost je došao 1946. godine. Preko 30 godina je član Predsjedništva HAŠK Mladost, a uz njegovu inicijativu veslanje je postalo najmasovniji šport na Sveučilištu u Zagrebu. Pokrenuo je niz akcija da HAVK Mladost postane jedan od najboljih veslačkih klubova u Hrvatskoj. Tijekom njegovih mandata HAVK Mladost je postigao najbolje rezultate u dotadašnoj povijesti kluba, te su postavljene visoke športske i organizacijske norme. Olimpijske i svjetske medalje zaredale su u Veslačkoj 26. Za vrijeme Pravomilovog mandata Veslački dom obnovljan je i održavan kao uzor svim veslačkim klubovima u zemlji, a pohvale su stigle i iz Svjetske veslačkebfederacije FISA u vrijeme priprema za Olimpijske igre u Kini 2006. Tada su veslači iz nekoliko zemalja pripremale u HAVK Mladost.

Izradom koncepta športskog i gospodarskog razvoja kluba predvodio je svoje najbliže članove UO koje je svojim primjerom poticao na športski volonterski rad s profesionalnim rezultatima. Cijelo vrijeme se zalagao prvenstveno za dobrobit svih kategorija veslača,  u rješavanju veslačkih egzistencijalnih problema, stipendija školovanja, stanovanja, prehrane i svega onoga što je veslačima potrebno za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Pokrenuo je izdavanje klupskog biltena, koji je izlazio od 2000. godine kontinuirano. U vrijeme njegovih mandata osvojena je prva olimpijska medalja, prve svjetske seniorske i juniorske medalje. Njegov vedar duh i životni optimizam možda najbolje ilustrira njegov odgovor na novinarsko pitanje je li teško biti predsjednik tako velikog i zahtjevnog sportskog kluba i pogona: "Naravno da je teško! Pa pogledajte što nam rade ti naši veslači! Kamo ćemo spremati te silne pehare?"

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.