Prethodno Piediluco 2011.
Rekord Tajane Lovrić na ergometru na 2000m
Sljedeće

Zagreb, 17. travnja 2011.

U subotu su se još jednom sreli prvi i drugi na svijetu u četvercima na pariće (u posadi Italije je jedna izmjena nakon Novog Zelanda). I ovdje je do 1000 metara vodila Italija, a onda je prošao Cro-ekspres. Rimenaši danas nisu veslali, a Mario Vekić je bio drugi iza Talijana Sartorija, zaostavši gotovo jednako koliko je jučer bio ispred istog Talijana.  Rezultate, slike, videozapise možete naći na stranici regate, a snimku utrka hrvatskih posada ovdje (hvala Petru Milinu!).


hrvatski četverac na postolju izmđu dviju talijanskih posada

s pobjedničkim peharom

Mario Vekić, Alessio Sartori (Italija) i Lologer Patrik (Meksiko)

rekviziti

Zagreb, 16. travnja 2011.

Jućer, u petak, 15. travnja,  naši skuleri postigli su maksimum, prvo (Martin i Martin) i drugo mjesto u dvojcu na pariće (David i Valent), te prvo mjesto u skifu (Mario). U četvercima bez kormilara treći su bili Čavrlj, Banovac i braća Skelini, a šesti Toni Urlić, Lenko Dragojević, Josip Stojčević i Marin Bogdan .


Martin i Damir, pobjednici u 2xM

Valent i David, drugi u 2xM

Mario, prvi u 1xM
 

Toni Urlić, Lenko Dragojević, Josip Stojčević i Marin Bogdan, šesti u A finalu

naš najmlađi četverac
 
   

Zagreb, 14. travnja 2011.

Hrvatska veslačka reprezentacija odlazi u Piediluco. Za subotu su prijavljeni:

SM1x Mario Vekić, dvije posade u SM2x David Šain - Martin Sinković i Martin Damir - Valent Sinković, tri posade u SM4-, prva Vitomir Čavrlj, Alen Banovac, Josip Stojčević i Marin Bogdan, druga Toni Urlić, Lenko Dragojević, Siniša Skelin, Nikša Skelin, treća posada Darko Malbašić, Josip Maretić, Stjepan Matić, Karlo Udovičić.

Za nedjelju su prijavljene iste posade osim što David Šain, Martin Sinković, Martin Damir i Valent Sinković nastupaju u četvercu na pariće.

Stranica regate je http://www.canottaggio.org/risultati_2011/1_Memorial_daloja/menu.shtml. S nje saznajemo da je i ove godine u Piedilucu održam FISA-in kamp na kojem su sudjelovali Armenia, Kamerun, Georgia, Kuvait, Meksiko, Paragvaj, Peru, Švedska(?!) i Tunis.


Rekord Tajane Lovrić na ergometru na 2000m

Lijepa i zanimljiva vijest o našim veslačicama na studiju u USA, The University of Texas -Texas Longhorn :

Čak dvije, Tajana Lovrić i Jelena Žunić na popisu su osam najbržih veslačica sveučilišta na ergometrima na 2000 metara . Tajana je ukupno prva s 6:58,5 s novim rekordom teksaškog svučilišta, oborivši 10 godina stari rekord. Vjerujemo da je to i hrvatski rekord!

Posebno nam je drago da je Tea Vrtlar jedna od tri veslačice s istog univerziteta nagrađena za akademski uspjeh, vidi ovdje! Na istom univerzitetu je i Katarina Sušac, što znači da imamo četiri veslačice slične veslačke tehnike jer sve veslaju ili u osmercima ili u četvercima (zbog sistema univerzitetskih natjecanja u kojima je važan timski uspjeh dva osmerca i jednog četverca). Ne bi li imalo smisla oprobati ih na Bledu, a možda i kombinirati sa veslačicama u Hrvatskoj pa napraviti ženski osmerac koji bi mogao ispuniti i olimpijsku normu?

 

Na slici desno je pano s objavljenim rezultatima. Lijepo je na njemu vidjeti imena dviju Hrvatica, a utješno je da i bogati Amerikanci koriste stare natpise, ručno ih aktualizirajući.


Na slici dolje je Tajana na trojci četverca sa kormilarom Texas Longhorn-a.