Prethodno Godišnja nagrada Zagrebačkog športskog saveza
Reprezentacija se vratila sa zimskih priprema
HAVK Mladost četvrta na virtualnom natjecanju na ergometrima Concepta II
Ergometri - simulatori nordijskog skijanja
Sljedeće

Godišnja nagrada Zagrebačkog športskog saveza

02. veljače 2011. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski Zagrebački športski savez proglasio je najbolje športaše i klubove Grada Zagreba za 2010. godinu.  

Nikola Bralić proglašen je najuspješnijim trenerom u 2010. godini, uz Antu Kostelića i Ivana Ivančića.

Valent Sinković, Martin Sinković i Damir Martin dobili su godišnju nagradu Zagrebačkog športskog saveza. Njih trojica s Davidom Šainom iz Osijeka i trenerom Nikolom Bralićem u četvercu na pariće 2010. godine osvojili su:

Najbolji športaši Zagreba za 2010. godinu su atletičarka Sandra Perković i skijaš Ivica Kostelić.

Najbolja ženska ekipa je kuglački klub Zagreb, a najbolja muška momčad je Rukometni klub Zagreb.

Ostali dobitnici godišnje nagrade ZŠS-a su: Perica Bukić, Tomislav Crnković, Iva Vlahek, Nenad Žugaj.  Nagradu za životno dijelo dobili su Josip Feldbauer, Fredi Kramer, Marijan Maras, Mario Milanović - Litre i Franjo Prot.

Veslački savez Zagreba dobio je priznanje ZŠS-a za izniman doprinos u osvojenim medaljama četverca na pariće u 2010. godini. (tekst sa stranica VSZ-a, slika iz tajništva)

Reprezentacija se vratila sa zimskih priprema

Po riječima trenera Nikole Bralića, zimske pripreme su bile vrlo uspješne i plan je u potpunosti ispunjen.

Praktički nije bilo alpskog skijanja, ali se trčalo na skijama i bez njih, radilo se u teretani i na ergometrima. Rad na ergometrima treba posebno naglasiti jer, pri prijelazu granice, slovenski carinici tražili su da se obave silne formalnosti radi privremenog izvoza ergometara u euroopsku uniju i izgledalo je da će se izgubiti jako puno vremena. Nikola je elegantno riješio problem: ergometri su vraćeni u Zagreb, a posuđena su dva ergometra na Bledu!

Valent je još jednom nastupio na velikoj utrci u skijaškom trčanju od Corthine d'Ampezzo do Dobbiaca. Opet je bio u prvoj trećini od ukupno tristotinjak natjecatelja. Za veslača među skijašima već to bi bio izuzetan uspjeh, a dodatno je začinjen nezgodom; Valentu se slomio štap te je zadnjih 12 kilometara pretrčao s jednim štapom!
 

HAVK Mladost četvrta na virtualnom natjecanju na ergometrima Concepta II

Još jednom smo visokoplasirani na natjecanju Virtual Team Challenge 2011 kojeg organizira Conzept II, a koje u našem klubu vodi Dražen. Ove godine su u okviru ovog natjecanja mnogi veterani odveslali svoj prvi polumaraton: Stari, Igor, Toto, Libe, Stjepan, Vlado, Damir, Boris, Tomislav, Dubravko,  Nikola, Goran, Sasa, Joe, a Dražen čak dva polumaratona! Čestitamo!

Ergometri - simulatori nordijskog skijanja

U klubu se mogu isprobati  dva ergometara koji simuliraju nordijsko skijanje.  Jedan originalni Concept, a drugi je prilagođeni Concept veslački ergometer koji se može brzo pričvrstiti uza zid, a lanac se povlači preko kolotura na stropu. Tata Kavčić je znatno unaprijedio izvedbu stručno izrađenim okovima i poštenim ušarafljivanjem u beton. Stvar radi, čvrsta je i izgleda skoro profesionalno. Originalni je nešto bolji, ali niti improvizirani nije loš, osobito ako mu se majicom prebačenom preko kotača ublaži preveliki otpor. Damšo je navratio i odmah isprobao sprave - na slici zajedno sa Šainom (ali ne onim iz svog četverca nego Tomislavom, našim mlađim juniorom).