Prethodno Regata u Piedilucu Sljedeće

Zagreb, nedjelja, 25.4.2010.

U nedjeljnom finalu 4xSM je uvjerljivo pobijedio, 05:52:3.

Boris Gardijan bio je drugi u 1xJM kao i Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez za seniorke.

   

Zagreb, subota, 24.4.2010.

Subotnje finale trke u Piedilucu završile su dvostrukom pobjedom naših seniorskih dublova Damir Martin i Valent Sinković (6 16.10), te Martin Sinković i David Šain 6 25.60).

Boris Gardijan bio je treći (7 19.40), Nickol Udovičić šesti (7 20.40), kao i dvojac bez juniora (7 02.90).

Sonja Kešerac i Maja Anić bile su druge u dvojcu bez (7 31.60)

U poslijepodnevnim prednatjecanjima Boris Gardijan je bio drugi u skupini (7 30.51) i ostvario plasman u A finale. Juniorski i seniorski dvojci bez i dvojac na pariće za lake seniore završili su utrke na četvrtom mjestu, te im je izmakao nastup u A finalu. Čini se da je najtjesnija borba bila među juniorskim dvojcima gdje su prve četri posade ušle u cilj unutar manje od 2 i pol sekudne, točnije zaostatak naših za prvima bio je 2.2 sekunde.

Vidi sve rezultate i slike!


Valent i Damir na pobjedničkom postolju

David i Martin

Valent i Damir tijekom utrke; zanimljivo, u galeriji slika regate, talijanskih autora,  najviše je slika našeg dubla!

Kešerac i Anić

Boris Gardijan

Zagreb, petak, 23.4.2010.

Krenula je regata u Piedilucu.

Prva mjesta u svojim skupinama ostvarila su oba naša seniorska dubla (Damir Martin i Valent Sinković te Martin Sinković i David Šain), ispred jakih talijanskih dublova (Jean Smerghetto/LeopoldoSansone i Luca Agamemnoni/Domenico Montrone).

Finale A izborio je i Nickol Udovičić drugim mjestom u svojoj skupini lakih skifista seniori. Vedran Radonić je u svojoj skupini bio treći i veslat će u B finalu.

U seniorskom su dvojcu bez kormilara Zvonimir Batinić i Josip Maretić bili peti.

U juniorskoj konkurenciji prvi u svojoj skupini bio je i Boris Gardijan, a dvojac bez kormilara (Mate Ledenko i Mile Čakarun) su bili treći i također će veslati u A finalu.

Više o regati pogledajte  na www.canottaggio.org , a rezultati na http://canottaggioservice.canottaggio.net/dati/pdf410IBMD.pdf .

Sutrašnja će A finala direktno prenositi talijanska televizija (Raisport Piu: 9 15 do 12 15). Finale seniorskih dublova je po programu u 9 30. U 10 20 su seniorski laki skifovi, a nakon toga juniorski dvojci bez u 10 30 i skifovi u 10 50.


Valent i Damir na startu prednatjecanja, uvjerljivi pobjednici u grupi

David i Martin, također prvi u svojoj grupi prednatjecanja
   

Prenosimo izvatke iz vijesti sa službene internetske stranice regate:

Doppio Senior (primi tre in finale) – I croati Damir Martin e Valent Sinkovic, campioni mondiali under 23 e quarti a Poznan nel quattro di coppia, controllano agevolmente la situazione strappando la prima posizione e chiudendo in 6.35.08 con 7.45 sugli azzurri Smerghetto e Sansone e 8.70 sui greci Tzaninis e Douflias. Eliminati i fratelli genovesi Paolo ed Enrico Perino. Nella seconda batteria nuovamente Croazia (equipaggio 2) con David Sain e Martin Sinkovic. Chiusura in 6.43.18, due secondi più veloci di Agamennoni e Montrone, tallonati a un secondo e mezzo da Italia 4 (Babboni e Sacchini). Fuori Spagna ed Egitto.

Singolo Junior (primi tre in finale) – Il croato Gardijan sorprende Marco Calamaro (Napoli) e Simone Macr

Singolo Pesi Leggeri (primi due in finale) – Il genovese Zamboni comanda a lungo ma poi lascia campo agli attacchi del messicano Armenta, primo al traguardo con 2.05 di vantaggio. Qualificazione raggiunta dall’atleta della Sportiva Murcarolo. Nessun italiano nella seconda e terza batteria dove passano i serbi Stanojevic e Nesic, il croato Udovicic e il messicano Rangel.

Due senza Junior (primi tre in finale) – Vicino e Bianco, Nannini e Di Costanzo volano in finale aggiudicandosi le rispettive batterie. Se i ragazzi del CRV Italia lo fanno precedendo di 1.73 i laziali Acerra e Rocchi (eliminati Perali e De Piccoli), la coppia fiorentino-napoletana supera nettamente (7.90) la barca di Gravina e Magni. Domani i quattro equipaggi italiani incontreranno anche Croazia e Grecia.

Domani diretta su RaiSport Più dalle 9.15 alle 12.15 della prima serie di finali.

 

Zagreb, 22.4.2010.

Danas (četvrtak) ujutro su braća Sinković, Vedran Radonić i Nikola Bralić otputovali na regatu u Piediluco. Tamo će u petak poslijepodne nastupati u prednatjecanjima za finalne utrke koje će se održati subotu ujutro. U subotu poslijepodne su ponovo utrke prednatjecanja za nedjelju. Prvo nastupaju dvojci na pariće Valent Sinković - Damir Martin i Martin Sinković – David Šain, a drugi dan zajedno u četvercu. Laki seniori nastupaju u dvojcu na pariće Radonić – Udovičić (JRI). Nastupa i Boris Gardijan u skifu za juniore.