Prethodno Zimske radosti Sljedeće

Ovogodišnji Božić uz veselje koje donosi sam sobom, uz obilan snijeg, donio je i druge radosti.

Nakon dugog vremena klub je priključen na javni vodovod putem potpuno nove vodovodne mreže na terenima kluba. Povoda su bila dva:

  1. utvrđeno je da je mnogo vode otjecalo u zemlju, jer su bile cijevi i armature prastare i puštale su vodu, koju smo plaćali putem računa Vodoopskrbe i odvodnje;
  2. podružnica Zagrebačkog holdinga upozoravala nas je nekoliko puta i prijetila zatvaranjem opskrbe vodom, jer je stari šaht bio premali i preuzak za radnike Vodoopskrbe i odvodnje za očitavanje utroška vode. Zato smo odlučili sami financirati projektiranje i izvođenje svega novoga, što je klub koštalo impresivnih 54 tisuće kuna. Nadamo se da će se tijekom vremena kompenzirati ovaj izdatak putem niži iznosa na računima za potrošnju vode. Nakon pokrića izdataka, vjerojatno ćemo smanjiti troškove poslovanja kluba u budućem razdoblju.

Vladimir Lasić

Danas (26. prosinca) održan je prvi trening skijaša (dva Sudića, Stilinović, Novaković i ja), a kajakaši su imali tradicionalni spust od Jankomira do Savskog mosta. U spustu niz Savu nastupili su Rade i Boris Martin. Uspješno su ga završili iako su imali prevrtanje 500 m nakon strata. Zagrijali su se brzim veslanjem i vrućim tušem.

Goran Nuskern

Danas smo se Boro i ja okušali u kanuu na Savi - to je onaj tradicionalni Novogodišnji-SvetoStjepanski maratom od Podsuseda do Zagreba "Memorijal Tibor Šaramo". Mi smo zapravo vozili duatlon jer smo i plivali. Okrenuli smo se na jednom brzacu još prije Jankomirskog mosta na koji smo nespretno koso naletjeli. Iako je kanu turistički (a i naša kategorija se zove C2 - turisti), ipak treba neka vještina i usklađenost pa da ide baš kamo bi želio.  Nakon prevrtanja dva kanuista su nam pomogla da dođemo do obale i da se skupimo. Vidjelo se da su pravi, a kasnije smo saznali da je jedan od njih naš olimpijac, a i drugi baš ne zaostaje. Eto, imali smo čast. Na naše pitanje ima li smisla nastaviti, mirno su nam rekli da ništa drugo niti ne dolazi u obzir ... I tako bi se na obali smrzli! Odgovor nam je odgovarao, pa smo mokri nastavili. Brzo smo se zgrijali i ponovo počeli pokušavati stići kanu u daljini ispred nas.  I oni su imali nekih problema pa su pristali kratko na sprud i ispraznili vodu. Kasnije smo ih stigli, malo i prestigli, ali u završnoj dionici im više nismo mogli parirati, te su došli u cilj kojih pedestak metara ispred nas. A ispred njih na vidiku su bili Lujo i Rambo. Rambo je spreman na revanš dogodine, ali Lujo će teško dopustiti da mu se titula nepobijeđenog od Bore u ovoj disciplini samo tako izloži riziku. Pobjednici u C2 - turisti bili su uvijek prisutni Varaždinci, a potom su slijedile ove naše posade veslača-veslača. Gulaš koji izvrsno sprema Banjo (čitaj Bendžo, a možda se tako i piše?), vratio nas je skroz u život. 
 
Zaključak: Kajakaši kanuisti su nam srodna vrsta.  Idemo dogodine opet! 
 
Pozdrav
Rade
 
P.S. Nismo bili niti svjesni koje se sve svjetske klase vrzmaju unaokolo - vrijedi pročitati rezultate elitne kategorije i komentare (npr Večernji list :
 
 
TOMISLAV LEPAN: »Vremenski uvjeti pogodovali su utrci i nije bilo prehladno« IVAN ŠEBELJA

Lepan pobijedio Hohnjeca

Tomislav Lepan, osvajač trećeg mjesta u svjetskom kupu, prošao je ciljem dvije sekunde ispred pojedinačnog svjetskog prvaka, osvajača svjetskog kupa i pobjednika dva posljednja memorijala, Tomislava Hohnjeca

ZAGREB – Dok je većina sportaša na blagdanima, kajakaši i kanuisti ne miruju. U nedjelju ujutro održan je 33. tradicionalni Novogodišnje-štefanjski spust, a ujedno i 9. memorijal Tibor Šaramo. Stazu od Podsuseda do Savskog mosta, dugačku 12.5 kilometara, u kategoriji kanuista očekivano su najbrže odveslali naši momčadski svjetski prvaci, članovi KKKončar. Pobijedio je Tomislav Lepan, osvajač trećeg mjesta u svjetskom kupu, prošavši ciljem dvije sekunde ispred pojedinačnog svjetskog prvaka, osvajača svjetskog kupa i pobjednika dva posljednja memorijala, Tomislava Hohnjeca. Treći je bio Igor Gojić sa zaostatkom od minutu i deset sekundi. Tomislavu Lepanu bio je ovo prvi trijumf na memorijalu: – Bila je napeta i neizvjesna utrka. Vremenski uvjeti pogodovali su utrci i nije bilo prehladno. Jako sam zadovoljan pobjedom. Čestitam i svom velikom prijatelju Hohnjecu na drugom mjestu. Dat ću sve od sebe da i sljedeće godine ponovim ovaj rezultat. Nakon što je ove sezone osvojio praktički sve što se moglo osvojiti Tomislav Hohnjec kratko je dodao: – Nije sramota izgubiti od trećeg čovjeka na svijetu. Kod kajakaša najbolji su bili Slovenci. Pobijedio je Jernej Korenjak iz KKK Ljubljana ispred klupskog kolege Anžea Šimenca, dok je treći bio Andrej Oglajner iz Celja. Najbolji rezultat od naših predstavnika bilo je peto mjesto Andreja Glucks iz KKK Zagreb.

Rezultati – Kanu C-1:

1. Tomislav Lepan 43:59:61, 2. Tomislav Hohnjec 44:02:17, 3. Igor Gojić 45:09:18...

Kajak K-1

: 1. Jernej Korenjak 42:02:77, 2. Anže Šimenc 42:35:41, 3. Andrej Oglajner 42:37:48...

Danijel Jelenek