Ostale novosti

Natjecanja 2015.

Svjetski kup u Vareseu

16. lipnja 2015.

21. lipnja 2015.

Prvo je startao ženski dvojac bez i završio 5. u finalu B. Nakon njih nastupio je Luka, ponovio odličnu utrku iz polufinala i završio na izvrsnom 4. mjestu. Čestitamo Luki, ali ne smijemo zaboraviti Marka.

A tada su nastupila braća i sve pokazali na stazi. Umjesto komentara pogledajte utrku i slušajte službene komentatore. Pri podjeli medalja komenator je rekao da ova razlika odgovara pobjedi u nogometu 7:0. Možda bi zdravi Nijemci bili nešto bliži, no tu utrku ćemo gledati u Luzernu. A što je rekao Martin nakon utrke: “When we talked with the coach before the race he told us, if you win with 6 seconds ahead, it’s ok. So we just had to execute the plan.”

Čestitke dečkima i Nikoli. 

Na kraju je Damir Martin, iako je krenuo odlično, završio šesti u finalu. 

 

20. lipnja 2015.

Prve u polufinalu startale su sestre Milošević i bile posljenje u skupini.

Nakon njih Luka je odličnom utrkom i ulaskom u finale ostvario svoj najbolji dosadašnji rezultat. Pametno je rasporedio snagu i uspio u finišu proći Danca Bendtsena. Čestitamo!

Nakon Luke braća su opet održali 6 minuta veslačke škole i glatko ušli u finale. Nažalost izostala je utrka s Njemačkom jer Hacker ima zdravstvene probleme. Drugi su bili Poljaci, a treći Norvežani. U drugoj polufinalnoj skupini do zanjeg zaveslaja nije bilo rješeno tko ulazi. Na kraju su prošli Argentina, Italija i Australija. 

Poljednji od Hrvata nastupio je Damir Martin. U gustoj utrci Damir je uspio pobjediti ispred Syneka, Scharbachenie i Obrena. I Damir je izveslao najbrže vrijeme polufinala.

Sutra očekujemo dobre nastupe naših. U očekivanju pogledajte  www.worldrowing.com.

 

 19. lipnja 2015.

Počele su prve utrke na drugoj regati Svjetskog kupa u Vareseu. Prve su startale djevojke u dvojcu bez, bile su četvrte u skupini i moraju u poslijepodnevni repesaž.

Braća Sinković su odmah dali do znanja da su favoriti, odlični prolazi i skoro 4 s prednosti na pola staze i onda držanje prednosti do kraja. U drugoj skupini prva je posada Nijemačke, ali sa sporijim vremenima na svim prolazima. U trećoj skupini se do cilja vodila utrka između Italije i SAD tako da njihov rezultat jako blizu rezltata koji su ostvarila braća. U drugoj skupini prva je posada Nijemačke, ali sa sporijim vremenima na svim prolazima. U četvrtoj skupini su pobijedili Australci ispred Norvežana. 

Damir Martin je u zadnjih 500 m osigurao prvo mjesto u skupini ispred Dani Friedmana iz Izraela i izravno se plasirao među 16 samaca.

Luka Radonić startao je posljednji od naših. Drugim mjestom u skupini plasirao se među 12 najboljih. Grupe su bile izrazito neujednačene kvalitete. 

Poslijepodne su djevojke drugim mjetom ušle među 12 posada, a Damir je pobjedom u skupini prošao u polufinale.

 

17. lipnja 2015.

U srijedu ujutro mala grupa hrvatskih veslača kreće u Varese na drugu regatu Svjetskog kupa. Od Mladostaša nastupaju braća Sinković u dvojcu na pariće i Luka Radonić u lakom samcu. Utrke za medalju očekujemo od braće i Damira Martina, Luka bi se mogao približiti finalu, a sestre Milošević idu isprobati konkurenciju u dvojcu bez. Konačno se okuplja cijela svjetska veslačka elita u svim posadama. Po običaju nešto sporija vremena možemo očekivati od Australaca i Novozelanđana, jer oni su promijenili godišnje doba. Obično su u pravoj formi u Luzernu.  Pogledajte najavu Who to watch, World Rowing Cup II, Varese (ITA).

Planirana satnica utrka.

Rezultate ćete moći pratiti na stranici www.worldrowing.com.

O TV prijenosima ćemo vas izvjestiti na vrijeme.

 

GN

 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.