O klubu

Skupština

Skupština kluba

29. ožujka 2024.

Jučer je održana dijelom izborna skupština kluba. Uz članove Skupštine kluba bili su prisutni predsjedjik HVS-a Branimir Bašić, počasni predsjednik Zdravko Jurčec, Predsjednik VSZ-a Krunoslav Klak, tajnik HVS-a, ujedno i član Skupštine Zdravko Gajšak, tajnik VSZ-a Josip Kostelić te predstavnici VK Trešnjevke i VK Zagreba.

Uslijedile su točke dnevnog reda, Goran Nuskern je izjestio o poslovanju kluba, predsjenik Stručnog odbora Antun Kostelić naglasio da je uz osvojeno zlato na EP i srebro na SP braće Sinković veliki uspjeh i ostvarivanje Olimpijske norme u dvojcu bez kormilara braće Lončarić. Uz olimpijce uspjeh je osvajanje naslova naboljeg kluba u RH za seniore i ukupno. Klub je uspio ponovo okupljati mlade pod vodstvom voditeljice Škole veslanja Jasminke Kraljević, a trenerima Nikoli Braliću, Toniju Urliću i Krešimiru Čuljku od 1. travnja pridružuje se Marko Ukropina. Tajnik Boris Cetinić probjasnio je financijski izvještaj.

Nakon izlaganja i usvajanja svih izvještaja Skupština kluba je usvojila i izmjene Statuta te se pristupilo izboru novog predsjednika i Upravnog odbora. Goran Nuskern je smatrao da je sada najbolji trenutak za pomlađivanje vodstva kluba. Iako je ostvaren povijesni plasman dvije klupske posade i dva trenera na OI, a klub posluje bez dugova, u dosadašnjem radu je zbog zauzetosti članova Upravog odbora bilo sve teže održavati sjednice. Bilo je dosta problema sa stvaranjem trenerskog tima, došlo je do preslagivanja posada za olimpijske igre i sve to je dosta opteretilo sve malobrojniji tim. Na prijedlog dosadašnjeg Upravnog odbora Skupština je jednoglasno za novog predsjednika izabrala Marka Mijata. Marko je predložio, nakon izmjena Statuta šesteročlani Upravni odbor, koji uz njega čine Luka Čičin Šain, Lovorka Grgec Bermanec, Tajana Nosić, Goran Nuskern i Marin Smoljanović. Novi saziv Upravnog odbora je jednoglasno prihvaćen. Plan rada koji je usvojen na Skupštini u prosincu će se nastaviti provoditi kao i prije dvije godine usvonjen plana rada za četvrogodišnji mandat. Od novog presjednika i novih članova UO očekuju se i dopune oba plana. Slijedeća izborna skupština za sva tijela upravljanja bit će za dvije godine. 

Na kraju su podjeljene poklon bonovi evidentnim osvajačima naslova prvaka Hrvatske, a sve je završilo druženjem uz tradicionalne kobasice i Dubravkinu pitu od jabuka.

 

Vezana galerija