Ostale novosti

Regate 2013

Luzern 2013.

10. srpnja 2013.

Jutros je odličan bio i četverac bez kormilara, osvojio je drugo mjesto B finalu. Jučer je i Helena dobro odveslala i pobijedila u C finalu. Rezultati.

 

18. srpnja 2013. 

Posljednjeg dana natjecanja u Luzernu, na Rotseeu ili popularno zvanom Jezeru bogova (Lake of the Gods), naša su oba četverca odveslala odlične utrke i postigla zapažene rezultate. Četverac bez u sastavu Janjić, Kolobarić, Marin i Branko Begović osvojio je drugo mjesto u B-finalu. Nakon prva dva prolaza nalazili su se na trećoj poziciji, a onda su prestigli i Kanađane i na kraju zauzeli respektabilno drugo mjesto ispred jakih reprezentacija kao što su Kanada, Britanija, Novi Zeland i dr.

Naš je, pak, četverac skul, samo prvim prolazom prošao na trećem mjestu i to sa samo 2 desetinke zaostatka, te su nakon toga izbili ispred svih i do kraja vozili trku bez nekih iznenađenja. Svakim su zaveslajem svoju prednost povećavali da bi na kraju ciljem prošli s preko 2 sekunde prednosti ispred Nijemaca. Za sve navijače slabijeg srca, ova je pobjeda bila puno slađa od one na istome mjestu 2010. godine kad su naši sve do samog kraja gubili od Nijemaca, a onda u nevjerojatnom finišu nadoknadili sav zaostatak i pobijedili za samo 26 stotinki.

Dečki su dobili zasluženi odmor, ali pravi ih odmor čeka tek u devetom mjesecu. Ovaj je trajao samo 4 dana s ciljem da se psihički i fizički odmore i pripreme za novi ciklus priprema. Već danas putuju na Peruću gdje kreću završne pripreme za ovogodišnje svjetsko prvenstvo u Koreji. U Sinju svoje treninge već odrađuju njihovi mlađi kolege - juniorski četverac skul s trenerom Darkom. B-reprezentacija Mladostaša za to vrijeme na Jarunu odrađuje završne pripreme za svjetsko prvenstvo koje će se održati u austrijskom Linzu od 24. do 28. srpnja. Stanje prijava

 HP

 

12. 7. 2013.

Prvog dana polovičan uspjeh naših. Četverac na pariće je glatko prošao u polufinale. Isto je uspjelo četvercu bez kormilara koji je u svojoj skupini bio drugi. Helena je nakon prve solidne utrke zapela u repesažu i sutra nastupa u C finalu. Dvojac bez kormilara također vesla C finale.

 

10. 7. 2013.

Završna regata Svjetskog kupa ponovo je na prekrasnoj stazi u Luzernu. Uz najbolju hrvatsku posadu, četverac na pariće na put su otišli četverac bez kormilara (Branko i Marin Begović, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić), dvojac bez kormilara (Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin) i Helena Pavković u samcu za lake veslačice.

Utrke počinju danas. Na stranici www.worldrowing.com možete pročitati tekst najave regate.

 

Neke su fotografije preuzete s: www.worldrowing.com

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.