Ostale novosti

Regate 2013

Svjetski kup - Eton

21. lipnja 2013.

Nakon izgubljene utrke u kvalifikacijama, naši su u finalnu utrku ušli maksimalno fokusirani i željni pobjede, što je u konačnici rezultiralo veličanstvenom utrkom i osvajanjem još jednog ZLATA!

Ovoga se vikenda na olimpijskoj stazi u Londonu održavala druga regata svjetskoga kupa. Hrvatsku je predstavljala samo jedna posada – četverac skul. Prva im je utrka bila na rasporedu u petak kada su startali u prvoj kvalifikacijskoj grupi četveraca. Koliko je jaka njihova skupina bila, dovoljno  govori činjenica da su se u njoj našle tri posade koje su u nedjeljnoj finalnoj utrci stajale na postolju – Njemačka, Estonija, i naravno, Hrvatska. Od prvog do posljednjeg prolaza Nijemci su bili ispred našeg četverca što je značilo da će naši morati na „popravni“ kroz repasaž već popodne istoga dana. U repasažu su pokazali svoju nadmoć nad ostalim posadama i uvjerljivo pobijedili. Nakon subotnjeg dana odmora, u nedjelju su na start došli svježi i željni pobjede. Na stazi su vladali poprilično teški uvjeti; zbog neugodnog bočnog vjetra bilo je vrlo bitno koju stazu će dobiti. Naši su, zbog plasiranja u finale kroz repasaž, dobili lošiju stazu, izloženiju jačem vjetru i većim valovima. Ali to njima nije predstavljalo nikakav problem. Krenuli su snažno i odlučno te poveli odmah na startu. Prednost su zadržali kroz sva četiri prolaza i naposlijetku ciljem prošli u nevjerojatnom vremenu od 5:37.34 (samo 4 sek od svjetskog rekorda!), te čak 3,5 sekunde ispred Nijemaca. Gotovo na jednak način, Nijemci su prije deset mjeseci na istoj stazi pobijedili naše. No, sada je došlo do zamjene uloga. Zadovoljstvo se moglo vidjeti na licima naših koji su, prošavši kroz cilj, bili toliko iscrpljeni da u prvi tren gotovo i nisu imali snage slaviti. Sreća se zato dobro mogla vidjeti na podjeli medalja, na kojoj su naši ponovno stajali na sredini podija, ponosno držeći hrvatsku zastavu. 

Detaljnije rezultate njihove utrke možete pogledati ovdje

U isto je vrijeme, u toplijem kraju Europe, na Mediteranskim igrama koje se održavaju u turskom Mersinu, boje Hrvatske predstavljala Marcela Milošević kao jedina naša predstavnica. Osvojila je brončanu medalju iza Srpkinje Ive Obradović i Talijanke Giade Colombo. Srebro joj je promaklo za samo 21 stotinku.

Detaljnije rezultate njezine utrke pogledajte ovdje

Fotografije preuzete s: www.worldrowing.com

HP

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.