Ostale novosti

Nagrada HOO

Veliki dan hrvatskog sporta

28. prosinca 2012.

Olimpijski četverac na pariće dobio je nagradu HOO-a za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu, a Nikola Bralić je ušao u uži izbor među pet najboljih trenera. Među pet nominiranih bili su i braća Sinković u dvojcu na pariće. Na svečanosti nije bilo nogometaša, niti je bilo skandala te su novine donijele samo šture obavijesti - Jutarnji list, Večernji list.Svečanost je održana u Kristalnoj dvorani zagrebačkom hotelu Westin u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i brojnih uzvanika.

U izboru Hrvatskog olimpijskog odbora najbolji sportaši Hrvatske za 2012. su olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i osvajač zlatne olimpijske medalje u trapu Giovanni Cernogoraz 

Najbolja ekipa je hrvatska ženska streljačka reprezentacija u samostrelu field koja je na svjetskom prvenstvu u Bratini osvojila zlatnu medalju, a osvajači zlatne medalje na OI u Londonu vaterpolisti proglašeni su najboljom momčadi.

Već smo spomenuli da su osvajači olimpijskog srebra u četvercu na pariće dobili  nagradu za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu.

Najuspješniji treneri u protekloj godini bili su Ivan Ivančić, trener zlatne Sandre Perković, Stjepan Vučković, trener olimpijskog pobjednika Giovannija Cernogoraza, te Ratko Rudić trener zlatnih vaterpolista.

Nagradu HOO-a 'Matija Ljubek' za 2012. dobili su bivši vaterpolist Ivo Trumbić, bivši izbornik boćarske reprezentacije Aleksandar Anzur, košarkaški djelatnik Marijana Pasarić, Hrvatski atletski savez, te Hrvatski šahovski savez.

 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.