Ostale novosti

38. Vogalonga 2012

38. Vogalonga 2012

26. svibnja 2012.

U petak poslijepodne grupa mladostaša veterana otišla je po prvi put u Veneciju na veliku proslavu "ljudi s veslima" - 38. Vogalongu 2012.

Iako slika vrijedi tisući rijeći, a ovaj prilog (kliknite na riječ prilog) koji je uredio Darko tada i više, očekujemo da će netko nabaciti i nekoliko suvislih rečenica i opisati što se događalo i kakvi su utisci.

 

30. 5. 2012. Evo i priče

27 kilometara veslanja po lijepom zalivu oko Venecije je nezaboravan doživljaj za 6500 veslačica i veslača koji su 27. svibnja 2012. nakon pucnja topa u 9 sati parali veslima mirno more pored Lida do Burana i natrag kroz Murano, oko Venecije, Kanalom Grande do Trga Svetoga Marka. Dva giga iz Zagreba krenula su u petak na dan Mladosti na naš prvi nastup na već 38. Vogalonga regatu. I s pravom se pitamo što smo čekali sve ove godine. Pred nekoliko desetaka tisuća razdraganih gledatelja predvodili smo više od tisuću i pol čamaca oko do i u srcu Venecije. Michaela i Emanuela su nam prenijele svoja bogata iskustva s prethodnih Vogalonga ... Razradili smo taktiku ... Naporni treninzi ove zime i proljeća su bili preduvjet za s lakoćom izveslanih početnih 7 km u kojim smo izborili odlične pozicije i do kraja uspješno kontrolirali utrku.  Samo nekoliko osmeraca i četveraca , te jedan 6x su uspjeli do kraja biti brži od nas.

Rezultati uskoro ...
Vogalonga 2013 : sigurno dolazimo ...

DS

I još, detaljnije

VENI VIDI VICI !

U petak, na Dan Mladosti je u tišini, osvojiti Veneciju, krenula mala diverzantska ekipa iz Zagreba. Došli smo (u petak navečer), vidjeli (iako tek maleni dio od veselih događanja slijedećih dana). Osvojili (smo medalje, a slijedeće godine ćemo doći opet. U puno većem broju. I opet 2014 … ) .


Hrvatska zastava se 27. 5. 2012. ponosno vijorila u Veneciji.

Više od 6000 veslačica i veslača iz cijeloga Svijeta u 1650 čamca na vesla su s ponosom odveslali  38. Vogalonga regatu . Gondole, sandoline, kajaci, kanui, dragon čamci, i mnogo veslačkih: 1x, 2x, 3x, 4x, 6x, 4+, 8+, 16+ .., Prkoseći motornim čamcima koji znače život Veneciji. Barem nekoliko sati godišnje su se izborili gondoljeri : ljepse je bez motornih čamaca, vaporeta i glisera koji prave valove i buku.
U subotu naš domaćin je bio Anđelo koji je izveslao svih 37 Vogalonga ...  Ne jedna nego deset knjiga doživljaja i događaja... Vogalonga era : 8 Hrvata uz pomoć  2 Talijanke pioniri su ovogodišnje Vogalonge:

Iz zaliva ispred Trga Svetoga Marka, krenuli smo uz obalu Lida do Burana, te natrag kroz kanale Murana do Venecije. Pored željezničkog kolodvora ušli smo u Kanal Grande i prošli ga punom dužinom … .

Svaki od ova dva linka je po 1/3 utrke. Nedostaje srednji dio, jer se GPS premorio, uzeo pauzu i isključio se, taj dio je dug cca 6 km (oko Burana).

http://www.mapmytracks.com/explore/activity/561892 i http://www.mapmytracks.com/explore/activity/561918

Nastupili smo s dva giga veterana.
U mixu 4x+ smo izveslali Vogalongu u rekordnom vremenu od 2 sata i 14 minuta uz iskusne Vogalonga veslačice Emanuelu i Michelu i 3 člana HAVK Mladost:
Goran Polonji
Joe Pejčinović i
Dražen Sudić .

Samo desetak sekundi iza njih kroz cilj na izlazu iz Kanala Grande kod Trga Svetoga Marka sa samo 4 vesla, ali zato sa 307 godina iskustva i tisuće odveslanih utrka:
Vlado Križek
Vladimir Danon
Pero Grujin
Rikard Kanjera i
Marijan Kalan

Sve je bilo super.
Debi uspio. Iako je logistika iznimno zahtjevna. U more smo porinuli četverce oko 7:45. Na startu smo nakon uzbudljive vožnje kroz kanale bili u 8:30. Na pucanj topa u 9 sati oba giga hrabro i oštro su startali.
Oko 7 km od Venecije zauzeli smo odlične pozicije i kontrolu nad utrkom. Od 1600 čamaca stigli smo među prvih 100. A možda i među prvih 30, te bez gužve proveslali kroz mnoge kanale i cijelom dužinom Kanala Grande. Uz veliki pljesak nekoliko desetaka tisuća veselih posjetitelja diljem cijele Venecije, s mostova iz gondola i s obala.

Uskoro foto albumi naovoj stranici i na www.vogalonga.it koji govore o dijelu ugodnog dana. Prekrasan izveslani doživljaj. Predivna Venecija. Super ekipa . . .

Nema odmora, sutra je novi dan: nakon pranja čamaca od soli trening utorak i srijedu oko 17:30, pripreme za Jumbovu regatu, Otvoreno PH za veterane.

DS

 

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.