Ostale novosti

Croatia Open 2012. - nedjelja, 15. travnja

18. travnja 2012.

Drugog dana Croatia Open udarne su bile veće discipline, četverci u rimenu i dublovi i četverci u skulu.

U seniorskim dublovima dominirali su Valent i Damšo. „Od gušta“ su odveslali trku bez kalkulacije i s vremenom 6:18,93 nadmašilii dva jaka dubla Veslačkog saveza Srbije.  Estonci nisu nastupili čuvajući se za četverac.  Kao i prethodni dan u skifu i ovdje nam je nedostajao Martin Sinković, koji iz zdravstvenih razloga nije nastupio s Davidom u čamcu. Iz sličnh razloga nisu nastupili niti najavljeni i uvijek rado viđeni legendarni Čop i Špik. Iztok Čop pratio je utrku na biciklu, jednim okom na dublovima, a drugim na štoperici.

U još neviđenom sastavu, gdje je Mario Vekić mijenjao Martina Sinkovića, četverac skul je vodio borbu s odličnim Estoncima koji se nadaju proći kvalifikacijsku regatu za olimpijadu. U početku su naši malo zaostali pa su to nastojali nadoknaditi u finišu, ali im to nije uspjelo. Postignuto vrijeme, brže od jakog slovenskog četverca je zadovoljavajuće obzirom na „imporvizirani“ sastav te umor Damira i Valenta nakon utrke u dublu. U samoj završnici, koja po svemu nije bila loša, malo im je ponestalo eksploziva!  Iako navikli na ulogu neprikosnovenih favorita momci su vedro prihvatli svoj plasman iza uveslanih i svježih Estonaca. Vjerujemo da će s istom vedrinom nastaviti s predanim radom i pripremiti se za najvažniji cilj ove godine.  Odmah nakon regate krenuli su u fino podešavanje novog čamca, a osobito nas veseli da će to učiniti u punom sastavu.  

U predtakmičenjima seniorskih skifova Boris Gardijan je žestoko razljutio mlađeg Špika kojeg je nadmašio u finišu i poslao ga u C finale. 2 sekunde ispred Borisa došao je mađarski skifist Juhasz, kasnije osvajač srebra u A finalu.

U B finalu Boris je došao čevrti ispred Mihovila Kotoraša i Mate Moguša. Pobjednik B finala bio je Vito Čavrlj.

Pobjednik A finala seniorskih skifova ovog drugog dana natjecanja bio je izvrstan laki skifist Mađar Peter Galambos, s 9 sekundi prednosti ispred Jerneja Markovca (pobjednika juniroskih skifova dan ranije) i Tomislava Rubinjonija, koji su imali “mrtvu trku“ za broncu. Brončna medalja otišla je u Sloveniju zbog 7 stotinki zakašnjenja. 

U predtakmičenju seniorskih lakih dublova Luka i Vedran Radonić našli su se u skupini od 7 dok je drugu skupinu činilo 6 dublova. U samom finišu uspjeli su se dočepati sigurnog trećeg mjesta, a Jure Grace i Jure Cvet morali su se zadovoljiti B finalom gdje su i pobijedili. U A finalu Radonići su čvršćim početkom zadržali priključak s grupom, a u finišu s petog došli na četvrto mjesto, ispred Mađara i Slovenaca, a 6 sekundi iza pobjednika, iskusnih Mađara Zsolta Hirlinga i Tamasa Varge, svjetskih prvaka iz 2005. Hirling i Varga godinama su zajedno u dublu, (od 2002.), imaju naslov evropskih prvaka iz 2007, a te su godine na svjetskom bili prvi u B finalu. Imaju podosta A finala sa svjetskih kupova uz po koju medalju. Zadnji veliki uspjeh im je bronca s Evropskog prvenstva 2008. Niti mađarski laki dubl koji je došao treći nije bez referenci. 2011 u Amsterdamu bili su prvi u B finalu na U23, a oba veslača su bili članovi lakog četrevrca skul koji je ove jeseni na svjetskom na Bledu bio šesti.

U dublu za seniorke Helena i Lena su imale tešku grupu u prednajtjecanju. Procjene su da bi u drugoj grupi lako ušle u A finale. Ovako su sigurno pobijedile u B finalu.

U juniorskim ženkim dublovima sigrno su odveslale i pobijedile Žana Krakić iz Trešnjevke i Ivana Krkljuš iz Vukovara. Naše Tea i Ivana bile su u A finalu šeste što je isto lijepi uspjeh. U B finalu slavile su kombinirane Paola Girotto (Glagoljaš) i Lucija Rubinjoni (Trešnjevka).

U dublu za juniore Tomislav Šain i Roko Šitum doveslali su do bronce iza Estonaca i Zagrebaša.

Naši mlađi juniori su u četvercu osvojili srebro.

U seniorskim četvercima zamalo su brži bili Slovenci ispred Zadrana kombiniranih s Bogdanom iz Rijeke. 

 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.