Ostale novosti

Natjecanja 2017.

Otvoreno prvenstvo Zagreba

26. ožujka 2017.
Jučer je održana prva ovosenzonska regata na 2 km u Zagrebu. Ona služi kao uvod u sezonu i tu svi reprezentativci i potencijalni reprezentativci svoju kvalitetu pokazuju u skifovima i dvojcima.
Svi seniori i seniorke su se pokazali u samcima. Mladost nije imala svoga predstavnika u dvojcu (Valent je ozljeđen pa je Martin veslao skif)

Muški seniorski skifovi su podijeljeni u 4 baterije prema rezulatima sa prošlotjedne daljinske regate.

U najjačoj grupi je pobijedio Martin Sinković, drugi je bio Damir Martin, a treći naš laki veslač Luka Radonić. Razlika u svjetskim rekordima između lakog i teškog skifa je 10 s pa možemo reći da je Lukin zaostatak od 10 s za Martinom i 7 s za Damirom dosta dobar (prva trojica su izveslala vrhunska svjetska vremena - op.GN). Blizu je bio i četvrti David David Šain iz Osjeka, a peti Luka Baričević.
Činjenica da je Baričević Šainu došao na pola dužine je pokazatelj Baričevićeve “naplate” prošlogodišnjeg rada.
U skupini u kojoj su bili laki seniori do 23 godine je nabrži bio Dominik Šutalo (7:22,56). Drugi je bio naš Zvonimir Soldo (7:26,58) ispred svoga glavnog konkurenta (i potencijalnog partnera) Borisa Cesareca(7:31,06). Fran Zulfikarpasic je bio četvrti sa vremenom 7:32,39. Podsjetimo da je Fran bio najbolji hrvatski U23 laki senior na testirnaju na 2 km na ergometru i drugi na prošlotjednoj daljinskoj regati.
Ne znamo točno zašto Marko Pap nije veslao u toj skupini jer je na prošlotjednoj daljinskoj regati bio u prvih 7 lakih B seniora. Bilo kako bilo, on je sa vremenom 7:43,65 došao četvrti u skupini u kojoj je pobijedio naš Tomislav Šain (7:28,69). To su dvije različite utrke, ali usporedbe radi, šesti laki b senior je bio MisLav Cindrić sa istim vremenom kao Marko Pap u drugoj skupini.
U posljednjoj skupini je pobijedio Tomislav Čanić (7:37,70) ispred naših Lovre Banovića (, 7:43,17), Luke Papa ( 7:46,93) i Mislava Konjika ( 7:50,19). Treba napomenuti i da je Mislav izveslao svoj osobni rekord što je pokazatelj napredka.
Filip Jurina i Matej Kovacevic nisu nastupili zbog bolesti.
U ženskom samcu je bio očekivani klupski dvoboj između Valentine Plejić i Teute Lee Stojaković. Pobijedila je Valentina sa vremenom 7:58,82. Teuta je išla 8:10,54.
LR

Uz seniore uspješno su nastupili i mladi, Lorena Vukić bila je prva u 1xJŽA, a treba izdvojiti prve pobjede u kadetima, nakon dugo vremena, Tomo Milin, Ivan Augustinov, Lovro Živković i Roko Krmpotić u 4x KM i Reine Rimbaldo u 1x KŽ. Vilko Jukić i Brun Zulfikarpašić bili su drugi u 2xJMB, kao i Ema Gregić u 1xJŽB. Kristina Fortuna bila je treća u 1xJŽA. Svi koji su nastupili odveslali su odlično ili vrlo dobro.
Hvala Luki Radoniću na odličnom tekstu, te molim ostale trenere i veslače da pošalju svoje viđenje regate (i ubuduće), a posebno fotografije kako ih ne bi morali skupljati po Facebooku. 
GN
 
 
 
 
 

Vezana galerija

Predsjednik Skupštine HAVK Mladost saziva zasjedanje Izborne Skupštine u četvrtak 28. ožujka 2024. u 19 sati u Veslačkoj 26.

Više


Kalendar natjecanja u 2023. godini

Kalendar HVS-aFISA-e.